Pandemia de coronavirus afectează viața tuturor sub diferite aspecte. În vreme ce unora li se pare greu să stea în casă, să respecte izolarea sau chiar carantina, alții sunt nevoiți să se “rupă” de familiile lor și să se ducă la lupta purtată cu acest inamic invizibil, pentru a salva vieți.

În această situație, sunt, de exemplu, sute de cadre medicale, care au de luat o decizie dureroasă – să nu mai revină acasă, cine știe pentru cât timp, pentru a nu-i îmbolnăvi pe cei dragi – părinți, soți, copii, rude...

Mesajul tulburător al familiei unui cadru medical, postat de Tudor Plăcintă, din Suceava, transmite o mică parte din durerea pe care o au în suflet:

“Astăzi este cea mai tristă zi din viața FAMILIEI noastre. Noi ne despărțim pentru ca voi să puteți sta ÎMPREUNĂ ACASĂ! SOȚIA mea, o mână de om, a ales să lupte în fața morții, pentru că este cadru medical (nici un echipament de protecție din lume nu îți oferă siguranță totală).

PENTRU IDIOȚII CARE NU CRED că SE MOARE, îi INVIT ALĂTURI DE PERSONALUL MEDICAL!! Nu pot să vă spun ce e în sufletul nostru,

ANDA nu a fost despărțită de mama ei niciodată mai mult de 2-3 zile.

Ca GINA sunt sute de cadre medicale de la SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA care se despart de familii pentru a îngriji inclusiv inconștienți care încă mai cred că lor nu li se poate întâmpla!! Nu am scris aceste rânduri ca să ne lamentăm, ci ca voi să înțelegeți că sunteți privilegiați că puteți STA ACASA ÎMPREUNĂ!!!

Pentru ca sacrificiul lor să nu fie în zadar … vă implor!!!!!! STAȚI ACASĂ!!!”.

Mesajul său a devenit viral, încât există șansa ca mulți dintre cei care l-au văzut să înțeleagă cât de important este să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.