Majoritatea PSD în Consiliul Local Rădăuţi va fi asigurată în continuare cu sprijinul PMP, alături de UpR, a asigurat preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Corneliu Popovici. Popovici a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că prin consilierii locali din Rădăuţi această formaţiune politică ”va pune umărul la dezvoltarea oraşului” şi nu va bloca deliberativul local. Votul PMP pentru proiectele iniţiate de primarul PSD Nistor Tatar va fi dat în schimbul susţinerii iniţiativelor consilierilor PMP.

”Am avut o discuţie cu primarul de Rădăuţi. Vina pentru ceea ce s-a întâmplat (n.r.- suspendarea şedinţei ordinare pe luna august din cauza neadoptării ordinii de zi, în urma votului împotrivă dat de consilierul PMP Bogdan Nicolau) îi aparţine pentru că pe ordinea de zi nu a fost inclus un proiect al unuia dintre consilierii noştri. Am convenit cu primarul că îi asigurăm majoritatea simplă, atâta timp cât proiectele consilierilor noştri vor fi promovate şi susţinute în Consiliul Local”, a afirmat Corneliu Popovici. Liderul judeţean al PMP a mai spus că partidul său nu se va lăsa antrenat în dispute politice şi nu se va lăsa păcălit ”de unii care încearcă să scoată castanele încinse cu mâna noastră”. ”Nu se va dizolva nici un consiliu local, atâta timp cât va exista această înţelegere. Primarul Nistor Tatar să ia în considerare asta”, a spus Popovici. Acesta a recunoscut că majoritatea existentă în CL Rădăuţi este una fragilă, la fel ca şi în alte deliberative locale, dar este responsabilitatea primarilor, în opinia sa, să o păstreze ”şi să nu trateze lucrurile de sus”.

În Consiliul Local Rădăuţi, majoritatea este asigurată de grupul PSD, cu  şapte consilieri, UpR, cu doi consilieri şi PMP, care are doi consilieri - Bogdan Nicolau şi Aurel Olărean. În opoziţie sunt consilierii PNL, cinci la număr, şi ALDE – trei.