Liderul PSD Liviu Dragnea are întreaga susţinere din partea social-democraţilor suceveni pentru demiterea actualului premier al României, Sorin Grindeanu. Biroul Permanent al Organizaţiei PSD Suceava, întrunit vinerea trecută într-o formulă mai largă, a votat în unanimitate, la propunerea liderului judeţean, senatorul Ioan Stan, susţinerea faţă de preşedintele partidului la nivel naţional. În acelaşi timp, conducerea PSD Suceava şi-a exprimat acordul asupra deciziilor luate de Comitetul Executiv Naţional PSD şi a mandatat parlamentarii social-democraţi suceveni să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

În cadrul şedinţei Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ioan Stan a amintit deciziile luate în şedinţele Comitetului Executiv Naţional al PSD, întrunit la Bucureşti în cursul săptămânii trecute, în cadrul cărora s-a decis retragerea sprijinului politic şi solicitarea demisiei premierului Sorin Grindeanu. Liderul PSD Suceava a mai precizat că după acţiunile premierului din ultima perioadă, conducerea centrală a partidului a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD şi iniţierea unei moţiuni de cenzură care să ducă la înlocuirea Guvernului condus de acesta.

 

Stan: Lipsa de comunicare dintre premier şi conducerea PSD-ALDE a condus la neaplicarea programului de guvernare

Ioan Stan a explicat că în luarea acestor decizii s-a ţinut cont de faptul că alegerile parlamentare din decembrie 2016 au fost câştigate de Partidul Social Democrat şi programul său de guvernare, dar şi că premierul Sorin Grindeanu şi cabinetul său au fost numiţi politic de alianţa care a câştigat, PSD-ALDE. „Premierul şi cabinetul său au avut obligaţia să implementeze programul de guvernare în dimensiunea şi ritmul stabilit de conducerea PSD care a conceput acest program. Şi dacă în primele luni ale guvernării unele măsuri au fost implementate, în următoarele luni ritmul implementărilor a scăzut, punându-se astfel în pericol realizarea programului de guvernare. În acelaşi timp, lipsa de comunicare între prim-ministru şi cabinetul său, precum şi între premier şi conducerea PSD-ALDE care l-a numit în funcţie a condus la neaplicarea programului de guvernare, fapt ce subminează încrederea populaţiei în promisiunile electorale ale celor două partide”, a mai declarat preşedintele PSD Suceava.

Ioan Stan a adăugat că în urma consultărilor pe care le-a avut cu toţi parlamentarii social-democraţi din judeţul Suceava, aceştia au afirmat că aprobă deciziile Comitetului Executiv Naţional PSD şi sunt de acord cu iniţierea moţiunii de cenzură.

Tot în şedinţa de vinerea trecută a conducerii PSD Suceava, liderul organizaţiei judeţene a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor parţiale pentru primăriile comunelor Iacobeni, care a fost câştigată de candidatul PSD Viorel Maxim, şi Siminicea, unde candidata PSD, Maria Murariu, a pierdut scrutinul. Ioan Stan a precizat că victoria de la Iacobeni este datorată candidatului şi echipei PSD formate din parlamentari, consilieri judeţeni şi locali şi alţi membri ai PSD, în timp ce la Siminicea înfrângerea trebuie asumată, de asemenea, de echipa social-democrată şi chiar de întregul Birou Permanent al Organizaţiei Judeţene. Ioan Stan a mai arătat că pentru viitor este nevoie de o implicare mai mare a tuturor membrilor PSD pentru atingerea obiectivelor propuse la nivelul Organizaţiei Judeţene Suceava a acestui partid.