Social-democraţii suceveni au montat instrucţiuni bilingve, în română şi engleză, la intrările în cele două parcări subterane din municipiul Suceava pentru a-i ajuta pe turiştii străini să înţeleagă modul în care trebuie să procedeze pentru a-şi parca maşinile şi pentru a obţine tichetele de parcare. Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, a precizat că încă de la deschiderea parcărilor subterane, Primăria a montat şi a păstrat în tot acest timp doar instrucţiuni în limba română. Dan Ioan Cuşnir a arătat că Suceava este un municipiu turistic, iar parcările subterane trebuie să fie folosite şi de turiştii străini, motiv pentru care instrucţiunile cu privire la modul în care se poate obţine tichetul sau timpul maxim de parcare ar fi trebuit să fie amplasate şi într-o limbă de circulaţie internaţională. „Primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi ar trebui să ştie că străinii care vizitează judeţul Suceava nu prea au cum să ştie limba română. Și în momentul în care turiştii străini intrau în parcare nu aveau cum să înţeleagă nimic din <elegantul> anunţ care stă acolo de ani de zile”, a declarat liderul PSD Suceava. El a spus că pentru a corecta această situaţie social-democraţii au realizat alte afişe, bilingve, pe care le-au montat deja pe parcometrele de la intrările în parcările subterane, în locul celor care erau doar în limba română.

În acelaşi timp, Dan Ioan Cuşnir a făcut referire şi la o altă situaţie pe care a întâlnit-o în parcările subterane, şi anume inscripţiile „Femei” şi Bărbaţi”, scrise cu markerul pe uşile de la toaletă. „Ion Lungu şi Lucian Harşovschi trebuie să ştie că «Barbaţi» şi «Femei» nu înseamnă nimic, în nici o altă limbă. Din acest motiv, pentru toalete, există nişte semne valabile peste tot în lume. Și am făcut noi aceste mici modificări în locul celor care sunt plătiţi din banii sucevenilor pentru a le observa şi modifica”, a mai spus preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL.

Dan Ioan Cuşnir a mai declarat că cel mai grav lucru pe care l-a văzut în parcările subterane, şi care arată dispreţul edililor faţă de persoanele cu dizabilităţi, este cel legat de spaţiile de parcare destinate acestora. Cuşnir a arătat că locurile de parcare pentru aceste persoane sunt blocate cu popice. „Deci o persoană cu dizabilităţi, când vrea sa parcheze, trebuie să se dea jos, să dea popicele deoparte şi mai ales să fie foarte atentă la plecare să pună popicele la loc”, a spus Dan Ioan Cuşnir. El a mai precizat că în nici un alt loc din lume nu se mai întâlneşte o astfel de situaţie.