Constatăm că şi această săptămână debutează, în presa suceveană, cu lamentările colegilor parlamentari liberali.

Noi, parlamentarii sociali-democraţi suceveni, îi considerăm pe colegii noştri drept parteneri politici şi nu adversari. De aceea am vrea să venim în întâmpinarea lor, să lămurim dilemele care îi frământă, însă nu ştim dacă la baza acestor frământări stă necunoaşterea realităţii sau o amnezie profundă.

Un coleg liberal (vechi şi marcant membru PDL) deplânge starea actuală a României. El invocă lipsa investiţiilor în infrastructură, uitând că, de exemplu, Ministerul Dezvoltării este în plin proces de semnare a contractelor pentru investiţii prin PNDL în valoare de 30 miliarde lei; sau un alt exemplu: Ministerul Agriculturii a alocat, în acest an, 700 milioane lei pentru creşterea suprafeţei agricole irigate, aceasta triplându-se.

Tot dumnealui deplânge starea economiei româneşti fără a lua în considerare faptul că în primele 9 luni ale acestui an, cu guvernare social-democrată, România a înregistrat una din cele mai mari creşteri economice din UE: PIB-ul a marcat o creştere de 7% (sursa INS). Acelaşi parlamentar îşi exprimă îngrijorarea că românii nu simt creşterea economică, el omiţând fapte evidente precum: creşterile salariale ale celor din sectorul bugetar, creşterea punctului de pensie la 1.000 lei sau creşterea salariului minim la 1.450 lei (cea mai mare creştere din Europa potrivit revistei Capital). Şi toate acestea fără a se depăşi deficitul bugetar de 3% asumat.

Dar cel mai ridicol este faptul că parlamentarul democrat-liberal se arată îngrijorat de cuantumul datoriei externe a României. Considerăm că o decenţă minimă i-ar obliga pe parlamentarii PDL să fie ultimii care să analizeze acest aspect. Pentru că ei sunt cei care, prin guvernul lor, în 2009, au contractat cel mai mare împrumut extern al României, 20 miliarde de euro, împrumut care nu numai că nu s-a regăsit în economia românească, dar nici nu a împiedicat ca Guvernul Boc să taie 25% din salariile şi pensiile românilor.

În acest context nu cred că-i putem suspecta pe parlamentarii liberali de ignoranţă sau amnezie, ci doar de o clasică capacitate de omisiune tendenţioasă şi de maximă ipocrizie.

Departamentul de comunicare PSD