Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz i-a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, cu privire la dotarea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” cu echipamente de imagistică de tip RMN. Maricela Cobuz a precizat că a făcut această interpelare deoarece preocuparea pentru sănătate nu are culoare politică, iar astfel de acţiuni trebuie să fie întotdeauna în interesul cetăţenilor.

Deputatul social-democrat a amintit că la începutul anului 2018 Ministerul Sănătăţii a semnat contractele de achiziţie pentru 24 de echipamente de imagistică de tip Rezonanţă Magnetică Nucleară, iar unul dintre acestea urmează să fie repartizat Spitalului Judeţean Suceava. „Prin Programul de Guvernare, PSD defineşte domeniul sănătăţii ca un domeniu strategic pentru România, alături de educaţie şi apărare, astfel Guvernul şi Ministerul Sănătăţii şi-au asumat răspunderea de a dota cu echipamente medicale performante fiecare unitate medicală din ţară, acest lucru fiind un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate”, a precizat Maricela Cobuz. Ea a arătat că Spitalul Judeţean Suceava este cea mai reprezentativă unitate sanitară din judeţ, cu o capacitate hotelieră de 1.200 de paturi, ceea ce reprezintă 35% din totalul de paturi din judeţ, deservind populaţia municipiului Suceava, cât şi populaţia din tot judeţul, adică aproape 690.000 de locuitori. Maricela Cobuz i-a explicat ministrului Sănătăţii că Spitalul Judeţean Suceava are, în prezent, o structură complexă de specialităţi medico-chirurgicale şi acordă asistenţă medicală de specialitate, inclusiv pentru cazurile grave din judeţ care nu pot fi rezolvate la nivelul spitalelor locale.

„Până în momentul de faţă au fost luate măsuri pentru asigurarea spaţiilor adecvate privind instalarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor de imagistică. Dotarea unităţii medicale cu aceste echipamente devine vitală pentru cetăţeni, dat fiind adresabilitatea extrem de mare”, a spus deputatul PSD de Suceava. Ea a adăugat că prin intermediul interpelării adresate ministrului Sănătăţii a solicitat un răspuns cu privire la stadiul în care se află contractul semnat pentru achiziţionarea echipamentelor RMN şi care este termenul în care Spitalul Judeţean Suceava va putea intra în posesia acestor echipamente.