Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a dat asigurări că programul de guvernare al social-democraților pentru perioada 2018 – 2020 are o strategie coerentă, cu măsuri concrete, ce vizează investiții în infrastructura de transport, infrastructura de alimentare cu apă, canalizare, infrastructura educațională, infrastructura sanitară, infrastructura culturală, infrastructura de servicii administrative, infrastructura de servicii de ordine și siguranță publică și națională, infrastructura de servicii juridice. În acest sens, Alexandru Rădulescu a precizat că actuala guvernare PSD își menție același obiectiv esențial, și anume creșterea calității vieții tuturor românilor. „Probabil, aceste rezultate ale guvernării social-democrate, coerența programului de guvernare al PSD pentru perioada următoare și mai ales lipsa totală a unei viziuni sau a unui program propriu de guvernare îi determină periodic pe parlamentarii liberali suceveni sau pe cei care îi ajută în demersul lor să inunde presa cu comunicate de presă și declarații politice în care neagă realitatea. Deși recunosc creșterea economică, deplâng faptul că românii nu trăiesc bine”, a spus deputatul PSD de Suceava. El a adăugat că a constatat faptul că parlamentarii liberali suceveni remarcă starea precară de sănătate a românilor, invocând o statistică ciudată, conform căreia 70% dintre români și-au pierdut cel puțin un dinte, deși guvernul lor PNL-PDL nu a investit în sănătate, ba dimpotrivă, a închis spitale. În același timp, Rădulescu a mai precizat că tot parlamentarii PNL de Suceava s-au plâns de absorbția redusă de fonduri europene, uitând că în perioada 2008-2012 guvernarea PNL-PDL a avut fantastica rată de absorbție de 2%.

„De asemenea, am dori să menționăm pentru colega noastră, deputat liberal, că pentru Consiliul Județean e simplu să aloce resurse financiare și de timp pentru evenimente simbolice și simpozioane în condițiile în care guvernul PSD-ALDE i-a asigurat, prin a doua etapă a PNDL, finanțarea de aproape 50 milioane euro pentru opt drumuri județene, un milion de euro pentru reabilitarea unei școli din subordine, precum și sumele necesare pentru creșteri substanțiale ale salariilor tuturor angajaților”, a declarat deputatul PSD de Suceava. 

Alexandru Rădulescu a subliniat faptul că parlamentarii liberali ar trebui să aibă o minimă obiectivitate în recunoașterea realizărilor guvernării PSD și să nu adopte „nedemna situare pe poziția celui care atunci când vede pentru prima dată o girafă, spune că așa ceva nu există”.