Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz şi-a prezentat bilanţul activităţii pe care a desfăşurat-o în Parlamentul României. Maricela Cobuz a precizat că din punct de vedere statistic, activitatea sa parlamentară a constat în 79 de propuneri legislative iniţiate, dintre care şapte au fost promulgate legi, la care se adaugă 30 luări de cuvânt, 26 de declaraţii politice, cinci interpelări şi o întrebare.

Ea a arătat că printre propunerile legislative iniţiate anul acesta se numără proiectul de lege privind Legea muntelui, proiectul privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare a laptelui în zona montană, proiectul privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară a lânii în zona montană, proiectul privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de sacrificare a animalelor în zona montană, proiectul pentru aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea stânelor montane sau proiectul pentru aprobarea Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană. „Aceste legi vor sprijini cetăţenii care locuiesc în zonele montane, inclusiv cei din judeţul Suceava, contribuind la creşterea locurilor de muncă, va asigura creşterea nivelului de trai în zona montană, reducerea abandonului activităţilor agricole, va reduce exodul din mediul rural, va încuraja generaţia tânără să se implice în activităţi agricole montane”, consideră Maricela Cobuz.

Ea a subliniat că în domeniul sănătăţii cele mai importante legi care au fost dezbătute anul acesta au avut în vedere finanţarea Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie şi imunologie "Cantacuzino", inseminarea artificială umană şi sporirea natalităţii, drepturile pacienţilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Maricela Cobuz a amintit şi de faptul că la sfârşitul lunii februarie, a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii cu privire la dotarea cu echipamente de imagistică de tip Rezonanţă Magnetică Nucleară a Spitalului Judeţean Suceava. Ea a arătat că un aparat RMN a ajuns în dotarea spitalului judeţean la începutul lunii iunie 2018 şi a fost utilizat începând cu 1 iulie. Maricela Cobuz a făcut referire şi la legislaţia împotriva fumatului, precizând că face parte dintr-un grup de lucru din Parlament care doreşte să îmbunătăţească această lege, 80% din cancerul pulmonar fiind datorat consumului de tutun. 

Deputatul PSD de Suceava a declarat că unul dintre proiectele de lege pe care le-a iniţiat personal, cel pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale prin care se introduc în curricula învăţământului preşcolar, primar şi gimnazial orele de Nutriţie şi educaţie nutriţională, a fost adoptat de către deputaţi, iar în momentul de faţă se află în comisiile de specialitate din Senat.

Nu în ultimul rând, Maricela Cobuz a spus că în calitatea de deputat de Suceava îşi continuă activitatea la Cabinetul Parlamentar din incinta Palatului Administrativ Suceava, acolo unde cetăţenii pot să vină pentru a găsi rezolvare la problemele pe care le au.