Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, consideră că România are nevoie de investiţii urgente în infrastructura rutieră şi CFR, în condiţiile în care în aceste domenii nu s-a făcut absolut nimic. Vicepreşedinte al comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor, Alexandru Băişanu consideră că în aceste domenii există probleme, iar ALDE, „ca o busolă a acestei guvernări”, solicită în permanenţă investiţii în infrastructura din toate domeniile.

„Eu ca liberal o spun foarte clar. Avem nevoie de investiţii în infrastructura rutieră, în infrastructura CFR, dar şi la Tarom. Nu ştiu dacă sunt minusuri în aceste domenii. Sunt zero, adică nu s-a făcut absolut nimic”, a arătat Alexandru Băişanu. Deputatul ALDE de Suceava a precizat că România a intrat „într-un soi de mocirlă” în infrastructură din care nici un partid nu a reuşit să o scoată. „Tot facem studii de prefezabilitate, fezabilitate, semnăm o mulţime de acte, de contracte, dar când să tragi linie nu se întâmplă nimic”, a spus Băişanu, care a mai precizat că trebuie găsite resursele şi metodele în cadrul Ministerului Transporturilor pentru a se rezolva odată această problemă.

Alexandru Băişanu a dat ca exemplu şoseaua de centură a municipiului Suceava, lucrările începute în anul 2007 nefiind finalizate nici în momentul de faţă. „Eram prefect în anul 2007 când am început şoseaua de centură a judeţului Suceava. Suntem în 2018 şi până în prezent şoseaua de centură nu a fost finalizată. Şi de ce? Pentru că s-a furat extrem de mult atunci când s-a lucrat. Nimeni nu a văzut până în momentul de faţă. Dar şi pentru că nimeni nu îşi asumă printr-o licitaţie să construiască pe mai departe pe ce au construit ceilalţi”, a mai declarat liderul ALDE Suceava.

Alexandru Băişanu a mai declarat că autorităţile române nu au făcut nimic în cazul şoselei de centură a Sucevei. „Mie îmi place, cu ghilimelele de rigoare, că i se face dosar domnului Tăriceanu, cică ar fi minţit nu ştiu ce organ, pe mărturie mincinoasă, dar când e vorba de furt în adevăratul sens al cuvântului, când se ştie foarte clar ce s-a întâmplat, nu se întâmplă nimic. De exemplu, la şoseaua de centură a Sucevei nu e nici un dosar, nimeni nu şi-a pus măcar o întrebare, nu e nici o chestiune in rem, deşi sunt o mulţime de probe”, a spus deputatul ALDE de Suceava.

El a mai arătat că nici acum nu sunt făcute cercetări cu privire la cine a decis montarea unui pilon al şoselei de centură în mijlocul DN 17, la Şcheia, acolo unde au avut loc numeroase accidente rutiere, unele dintre acestea mortale.