Ion Lungu a avut mai multe ocazii să ne arate că detestă şcoala şi educaţia. Nu a ratat nici una. Faptul că nu înţelege cât de importantă este educaţia pentru viitorul unui oraş şi al comunităţii o dovedeşte şi parcursul său şcolar, dar şi ceea ce NU a făcut pentru şcoală şi pentru educaţie în aceşti 14 ani de când conduce Suceava de la statutul de oraş la cel de comună.

Vă prezentăm un exemplu care poate părea minor, dar care arată că lui Ion Lungu NU îi pasă de Suceveni. Este un nou exemplu al faptului că, în administraţia publică, incompetenţa managerială duce întotdeauna la impotenţă administrativă. Incompetenţa lui Ion Lungu a dus la o impotenţă administrativă în cadrul Primăriei Suceava, primărie care prezintă simptomele unei instituţii nefuncţionale.

În fiecare zi, sute de elevi şi preşcolari ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” (Liceul Pedagogic) pentru a merge la şcoală sau la grădiniţă trebuie să meargă pe drumul de pământ dintre străzile Mărăşeşti şi Grigore Ureche. Probabil că Ion Lungu nu ştie de acest lucru pentru că nu se vede de la el din birou. Oare cum se simt fetiţele de la grădiniţă şi domnişoarele de la Liceul Pedagogic când merg cu pantofii murdari cu noroi la şcoală? Ion Lungu, ce vină au copiii că s-au terminat pavelele la aleile de lângă terasa de peste drum de primărie? Pentru acea zonă aţi avut fonduri să reparaţi trotuarele şi aleile, dar pentru Zamca nu mai sunt? De 14 ani pe această alee de lângă Liceul Pedagogic nu s-a pus nici măcar o lopată de asfalt sau de beton.

Degeaba merge Ion Lungu în prima zi de şcoală la 14 deschideri de şcoli şi grădiniţe, oricum nu îl ascultă nimeni, nici elevi, nici părinţi, nici profesori. Este doar un exerciţiu electoral ieftin atâta timp cât nu îşi apleacă urechea la problemele reale cu care se confruntă Sucevenii.

Degeaba îşi tot fac Lungu şi Harşovschi fotografii cu tot felul de realizări pe care le cred doar ei, în realitate în Suceava este haos şi debandadă. Suceava este condusă de 14 ani de indivizi care nu înţeleg care este responsabilitatea lor faţă de Suceveni, nu respectă Contractul Social dintre administraţie şi cetăţeni.

Sucevenii merită o administraţie care să facă "Totul pentru Suceava!". Suceava are nevoie de Ordine şi Progres.

 

Dan Ioan Cuşnir
Preşedinte Organizaţia Municipală PSD Suceava
“Totul pentru Suceava!”

24.09.2018