Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan consideră că ultimii şase ani şi jumătate, perioadă în care guvernele PSD au condus România, au reprezentat o frână pentru dezvoltarea ţării. Iar aceste aspecte se văd nu doar la nivel naţional, ci şi în cazul administraţiilor locale. 

„În peste şase ani şi jumătate, nu s-a demarat nici un proiect major de investiţii, nu s-a atras mai nimic din fondurile europene aferente cadrului financiar 2014-2020, nu s-au construit spitale, nu s-au modernizat şcoli, nu s-a făcut practic nimic pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru români. Pentru a ascunde incompetenţa şi neputinţa, PSD se laudă că a majorat unele venituri ale populaţiei, însă oamenii se uită în sacoşa de cumpărături şi constată că sunt şi mai săraci, din cauza creşterii ameţitoare a preţurilor. Ori de câte ori PSD s-a aflat la guvernare, ţara nu a avansat, ci a involuat, adică s-a pierdut şi ceea ce se construise bine. Din păcate, această caracteristică a PSD nu este numai la nivel central, ci şi la nivelul administraţiei locale. Unde avem comunităţi locale conduse de primari roşii, subdezvoltarea este la ea acasă: şcolile sunt ignorate, străzile sunt pline de gropi, utilităţile nu există, iar numărul de beneficiari de ajutor social este mare. Acolo unde soarta comunităţilor locale este condusă de un primar PNL, lucrurile sunt exact pe invers: strada, şcoala şi spitalul sunt renovate, mediul de afaceri se dezvoltă, proiectele pe bani europeni nerambursabili vin unul după altul, iar ajutoarele sociale sunt puţine, pentru că oamenilor li se oferă locuri de muncă cu salarii bune”, a arătat Ioan Balan.

 

Exemplele din Transilvania

În acest sens, deputatul liberal de Suceava a ţinut să amintească despre Alianţa Vestului. Este vorba despre o alianţă creată între cei mai performanţi primari din România, respectiv între primarii PNL ai municipiilor Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara.

„Primarii din aceste patru oraşe s-au săturat să mai aştepte rezultate concrete şi nu vorbe, de la Guvernul PSD-ist de la Bucureşti. Împreună, cele patru oraşe, cele mai dezvoltate din România, vor să construiască împreună infrastructură de transporturi modernă şi rapidă, infrastructură de comunicaţii şi să stimuleze şi mai puternic investiţiile private, româneşti sau străine. Oricum, cele patru oraşe s-au desprins cu totul de România, dacă ne uităm la viteza cu care se modernizează şi la nivelul salariilor pe care le câştigă angajaţii. Mai mult decât atât, Comisia Europeană a privit cu mare deschidere iniţiativa celor patru primari PNL, care au demonstrat deja, în oraşele lor, că au construit o viaţă mai bună pentru cetăţeni: şcoli şi universităţi moderne, spitale renovate şi dotate cu aparatură modernă, străzi reabilitate şi locuri de parcare, clădiri reabilitate şi utilităţi pentru toţi locuitorii. Dacă ar fi să pariez, atunci aş spune că Emil Boc va face metrou în Cluj-Napoca mult mai repede decât va face Guvernul autostrăzile Moldovei”, a menţionat Ioan Balan.