Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul arată într-o declarație politică  că anul acesta, împreună cu colegul și prietenul său parlamentarul penelist Robert Sighiartău, a reușit să facă un pas mare pentru sprijinirea familiilor care au copii, majorând substanțial cuantumul alocațiilor de stat pentru copii. Acesta a declarat că este un succes uriaș al Partidului Național Liberal, însă nu este suficient pentru criza demografică majoră prin care trece România, în condițiile în care anul trecut s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 50 de ani și se pare că au venit pe lume mai mulți copii români în străinătate decât în țară. Mihalescul mai arată că, din fericire, în Bucovina mai există familii numeroase în care se nasc și cresc trei-patru copii, situație care nu se regăsește în alte regiuni ale țării, și că pentru unele familii venirea pe lume a unui copil este văzută mai degrabă ca o povară, decât ca o mare binecuvântare. Deși guvernul PSD-ALDE a promis construcția a peste 2.500 de creșe, acestea nu există, grădinițele sunt insuficiente, școlile se închid, bani pentru burse școlare nu sunt, iar profesori calificați pentru meseria de făuritori de oameni sunt tot mai puțini, subliniază deputatul.

 

Mihalescul: „Nu există obiectiv mai important pentru țara noastră decât viitorul copiilor săi”

Parlamentarul sucevean a mai afirmat că ar trebui să luăm exemplul unor țări dezvoltate, precum Franța sau Marea Britanie, care au politici solide prin care sprijină financiar, logistic, educațional și medical copiii până la vârsta de 18 ani.

Dumitru Mihalescul a mai spus că pentru problema natalității din România trebuie găsite urgent soluții, căci impactul economic și social al acesteia nu poate fi anticipat de nimeni și că în același timp există fonduri disponibile la nivelul Uniunii Europene care pot fi investite în infrastructură școlară, în logistică pentru copii și în susținerea locurilor de muncă pentru tinerele familii care au copii. „Bani avem! Trebuie doar să-i luăm prin proiecte serioase și să-i folosim în interesul nostru național. Or, nu există obiectiv mai important pentru țara noastră decât viitorul copiilor săi”, a încheiat Dumitru Mihalescul, deputat PNL ales în circumscripția electorală nr. 35 Suceava.