Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, contrazice mesajul de la debutul campaniei electorale, transmis de președintele Organizației Județene Suceava a PNL și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în care acesta a spus că a fost alături de suceveni la bine și la greu. „Dacă ar fi spus că a fost alături de aceștia numai la bine, l-am fi crezut, l-am fi felicitat pentru onestitate și nici nu l-am fi putut contrazice. Este adevărat că a fost prezent la orice horă, orice bal, orice manifestare cu cântec, joc și voie bună de pe cuprinsul județului nostru. Dar la greu unde a fost domnul Flutur? Că pe perioada carantinei și a stării de urgență, când județul nostru a fost masacrat mediatic, când spitalul județean avea nevoie de materiale sanitare ca de aer, când celelalte spitale erau închise unul după altul, când județul trebuia condus cu responsabilitate, unde a dispărut?”, întreabă liderul PSD Suceava.

Stan afirmă că nu-l crede pe Flutur nici când spune că vrea să aducă la normalitate Suceava, după încercarea grea din timpul pandemiei și îi transmite că încă suntem în plină pandemie, că pericolul nu a trecut. „Dumnealui nici n-a observat că am intrat în pandemie în luna martie. Probabil din acest motiv n-a luat nicio măsură pentru a evita ca județul nostru să treacă prin coșmarul pe care ni-l amintim cu toții. Așa că se face vinovat fie de iresponsabilitate, fie de incompetență, fie de amândouă”, declară Ioan Stan, acuzându-l pe Gheorghe Flutur că, în calitate de președinte al Consiliului Județean, nu și-a făcut datoria. „Când a venit greul, s-a ascuns sperând să-și ascundă prin asta și incompetența. Nu a reușit”, a spus Stan.

Proiectele anunțate de Gheorghe Flutur drept obiective pentru un nou mandat sunt, în opinia președintelui PSD Suceava, fie restanțe din actualul mandat – amintind aici spitalul de copii, modernizarea drumurilor județene, extinderea rețelelor de utilități și promovarea Bucovinei, fie nu sunt de competența administrației județene, ca de exemplu construcția de autostrăzi.

„Oricât ar vrea să ne mintă, nu mai poate. Din păcate, cea mai mare realizare a sa din acest mandat este carantinarea Sucevei și izolarea județului nostru pe plan național din cauza imaginii create. Le cere locuitorilor județului nostru să fie judecat după ce a făcut. Aici suntem de acord cu domnia sa și suntem siguri că tocmai pentru asta îl vor judeca sucevenii. Din acest motiv, înfrângerea sa pe 27 septembrie este inevitabilă”, este de părere senatorul PSD Ioan Stan.