„Spre stârpirea viţiului alcoholic”

„Spre stârpirea viţiului alcoholic între popor, lucrează clerul archidiecesan cu toată râvna şi dacă ar fi spriginit şi de predicători ambulanţi, resultatele ar deveni mai accentuate şi acest rău, care ca un verme neadormit roade la rădăcina morală socială a poporului nostru, s’ar stârpi cu succes”.

„Patria”, Anul II, nr. 112, Cernăuţi, Martie 1898.

 

„Regina Elisabeta, greu bolnavă”

„Regina se află în capitală de aproape două luni. Venise dela Curtea de Argeş spre a i se face, de către profesorul Landult, operaţia la ochi. În urma operaţiei, regina se găsea foarte bine şi avea intenţiunea să se înapoieze, zilele acestea, la Curtea de Argeş. Acum câteva zile, în urna unei uşoare indispoziţiuni, regina văduvă a fost nevoită să rămână în pat şi părea că este ceva trecător. Nimica nu lăsa să se întrevadă o agravare a starei.

Boala - din cauza vârstei înaintate - era foarte serioasă şi toţi de la palat erau foarte îngrijoraţi. La început, boala îşi urma cursul ei normal şi se credea că regina va putea rezista crizelor cari urmau să se producă. În urmă însă, congestiunea s’a declanşat la ambii plămâni, astfeliu că şansele de scăpare se împuţinară foarte mult. În cele din urmă starea reginei s’a agravat şi mai tare şi situaţiunea este îngrijorătoare. Neamul românesc de pretutindeni este adânc îndurerat de această veste şi imploră cu rugi fierbinţi grabnica însănătoşire a Augustei Doamne”.

„Viaţa Nouă”, Anul IV, nr. 176, Martie 1916.