„Furtunile de mai dăună-di”

„Furtunile de mai dăună-di, despre cari vorbesc mai toate diarele atât române cât şi străine că au făcut mulţime de daune prin diferite ţări, au trecut şi prin Bucovina. Aice încă au fost în mai multe părţi, cu deosebire însă în districtul Sucevii, o cumpănă aşa de mare, cum nu s’a pomenit cine scie de când. Mai multe case şi acareturi, ne mai vorbind de pomi, au fost trăsnite şi bucăţelite, eară unele dintre dânsele nimicite cu desăvârşire”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 8, Suceava, 1 Septemvrie 1887.

 

„Liceul Ştefan cel Mare din Suceava, liceu de elită”

„Liceul ortodox <Ştefan cel Mare> una dintre cele mai vechi şi mai solide instituţii de cultură românească din Moldova de nord, care a jucat  pe timpul ocupaţiei austriece  un covârşitor rol în viaţa naţională din <Ţara Fagilor>, constituie centrul iridenţei bucovinene, îşi continuă şi astăzi existenţa cu aceiaşi tenacitate accentuată, având aceiaşi austeră disciplină, promovând munca reală, intensă, cinstită şi conştiincioasă, galvanizând sufletele tineretului cu tonicul îndeplinirii datoriei, şi încadrându-le armonic în ritmul mare al vieţii. Totul se datorează corpului didactic al Liceului <Ştefan cel Mare>, în frunte cu strădalnicul director V. Burduhos, care muncesc cu mult elan”.

„Suceava”, Anul II, nr. 41, 13 Septembrie 1937. 

 

Atacaţi de necunoscuţi

„În dimineaţa zilei de 6 Sept. a.c. locuitorii Goian Constantin şi Cojocaru Ilie Leon, în timp ce se întorceau dela o nuntă, au fost atacaţi de 3 necunoscuţi, care s’au năpustit asupra lor luându-i la bătaie şi lovindu-i cu cuţitul. Din cauza loviturilor primite G.C. a încetat din viaţă iar C.I.L. se află în stare gravă la spital. Cazul este în curs de cercetare de către postul de jandarmi din comuna Părhăuţi”.

„Lupta Poporului”, Anul III, nr. 343, Duminică 12 Septembrie 1948.