„Spionagiu rusesc”

La gara din Iţcani a fost arestat dilele trecute un pasager suspect. Arestatul e un Rus, a petrecut timp îndelungat în Moldova şi acum voia să treacă în Austria. La el s’au aflat mai multe documente, din care se pare a fi întemeiată presupunerea că ar fi culpabil de spionagiu”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 10, Cernăuţi, Duminică 2/14 Iunie 1891.

 

„Destul cu politica”

„Vedem adesea că în multe părţi, acum în toiul lucrului la câmp, când harnicul nostru ţăran se străduieşte a face ca puţinul său pământ să dea recolta cea mai abundentă posibilă, unii agenţi politici îndeamnă poporul să fie cu dânşii. Aceştia numai binele nostru nu-l vor. Căci noi binele îl aflăm de la oamenii drepţi şi cinstiţi de prin ziare, fapte nu vorbe vrem. Ne e nevoie să se tulbure viaţa patriarhală a satelor mai ales acum în toiul lucrului. …Lăsaţi ţăranul în liniştea casei lui, să judece beţia de cuvinte spuse fără nici o noimă, acoperite de acel strigăt „Să trăiască”. Unde ajungem noi cu aşa mentalitate” ?

„Suceava”, Anul II, nr. 30, 1 iunie 1936.    

 

„Laboratorul de cofetărie”

Mai puţin prin destinaţia sa, dar mai mult prin condiţiile de igienă ce trebuie să le îndeplinească, un laborator de cofetărie este asemănător oarecum cu un laborator medical. Aici se prepară prăjituri şi alte produse zaharoase care, pe lîngă faptul că trebuie să fie gustoase, se cere să conţină cantităţile stabilite de grăsimi, zahăr, etc, trebuie să fie făcute igienic. La laboratorul de cofetărie din Rădăuţi curăţenia lasă mult de dorit. Untul, zahărul, smîntîna şi alte alimente nu sînt bine păstrate, sînt lăsate descoperite şi ţinute în ambalaje necorespunzătoare”.

„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3882, Suceava, Miercuri 1 iunie 1960.