Şcoala specială pentru prelucrarea lemnului în Câmpulung

Cursul anual de industrie casnică la şcoala specială pentru prelucrarea lemnului în Câmpulung, pentru stolerit, sculptură şi strungărit, care urmăreşte reînvierea şi perfecţionarea industriei casnice pentru prelucrarea lemnului în Bucovina, se va deschide în 15 Septemvre 1902. În acest curs, care durează numai un an, se primesc acei cari stau în vârstă de cel puţin 18 ani şi au oareşicare dexteritate în sculptură, stolerit şi strungărit fără să fi învăţat la vreun meşter”.

„Deşteptarea”, Anul X, nr. 66, Cernăuţi, Duminică 25 August 1902.

 

„Serata medicilor la Vatra Dornei”

„Sâmbătă seara, în 8 august a.c., consiliul medical al staţiunii, în frunte cu harnicul său preşedinte d-l Dr. Iuliu Malinaş, a aranjat o deosebit de reuşită dansantă în sala Cazinoului balnear, la care a participat un foarte numeros şi distins public. Sala a fost cu mult gust decorară, cu flori şi covoare persane”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4875, 11 August 1936.    

 

„Ameliorarea raselor de bovine”

O preocupare de bază a comisiei crescătorilor de animale din comuna Fundu Moldovei este ameliorarea raselor de bovine prin înlocuirea rasei Pinzgau cu Friza, Bruna sau Holstein. Rezultatele se concretizează îndeosebi în creşterea producţiei de lapte. De menţionat e şi faptul că greutatea medie de livrare a tineretului taurin a sporit în ultimii doi ani cu 79 kg”.

„Zori Noi”, Anul XXXIII, nr. 9300, Suceava, Duminică 12 august 1979.