„Biserici prădate”

În biserica gr.or. din Stupca, nişte hoţi necunoscuţi au intrat cu forţa şi au furat două note de câte 10 florini, una de 5, 14 până la 16 coroane, vr-o câteva piese de 20 fileri, apoi din doue casete mai mici alţi 5-6 florini. Asemenea casuri s’au întâmplat şi în bisericile din Botuşana, unde n’au aflat nimica, şi în Liudihumora şi Comăneşti, luând cu sine o sumă de 2 florini şi vr’o doi cruceri”.

„Patria”, Anul II, NR. 115, Cernăuţi, Vineri în 3/15 Aprilie 1898.

 

„Preoţii şi văduvele”

Preoţii şi văduvele ce ţin de administraţia financiară Suceava nu şi-au primit lefurile şi pensiile pe Ianuarie, Februarie şi Martie. Umblă bieţii păstori sufleteşti ca oile rătăcite, pe la cele bănci şi percepţii cerându-şi dreptul! Bine că şi-au luat lefurile şi dările alde inspector Tarangul! Cei pasă lui sau altcuiva de preoţi sau văduve!”.

“Vremea Nouă”, Anul II, nr. 11, 2 Aprilie 1931.

 

„Atelierul mecanic”

Colectivul atelierului mecanic din cadrul întreprinderii de industrie locală <Rarăul> Cîmpulung efectuează şi diferite reparaţii pentru deservirea populaţiei. Aici există o secţie de reparat motociclete, diferite maşini de uz casnic etc. Pentru a satisface în mai mare măsură cerinţele populaţiei, au fost luate o seamă de măsuri în scopul lărgirii activităţii atelierului mecanic creîndu-se astfel posibilitatea de a se executa şi alte lucrări. Astfel, în prezent se procură piesele şi materialele necesare construirii unei băi de nichelat diferite obiecte metalice. De asemenea, urmează să se construiască un cuptor pentru turnarea unor piese din bronz. Toate acestea vor crea posibilitatea de a se executa în atelierul întreprinderii lucrări care, în prezent, se execută la alte întreprinderi, putîndu-se satisface astfel, pe deplin, cerinţele populaţiei”.

„Zori noi”, Anul XV, nr. 4143, Suceava, Duminică 2 aprilie 1961.