„Biserica Sf. Dumitru din Suceavă începe a se nărui”

Streaşina de zid din dosul altariului a căzut, înainte cu câteva zile, jos şi noroc că nu a trecut nimene pe acolo, căci rămânea cu capul spart. Pe stâlpii de peatră ce sprijinesc biserica au crescut de mult copăcei frumoşi, de-a dragul să te uiţi la dânşii...Dacă această biserică n-ar fi în mijlocul oraşului, nu s-ar scandalisa lumea văzând-o cum se ruinează, dar aşa, unde te întorci, tot de dânsa dai, şi, dacă cugeţi, este un edificiu atât de vechi şi de însemnat...”.

„Revista Politică”, Anul III, nr. 6, Aprilie 1888.

 

„Din Suceava”

În decursul anului 1934, s’au pavat piaţa liceului de băieţi, şi străzile S. Fl. Marian, Pruncul şi Regele Ferdinand, pe porţiunea dintre farmacia Caba şi farmacia Weingosten. S’au îndreptat şi prundit 30 de străzi. S’a deschis o stradă nouă spre a se face legătura dintre strada Cernăuţilor şi Sfânta Maria. Drumul din oraş spre Cetatea Zamca a fost lărgit, amenajat şi plantat cu arbori pe ambele părţi, spre a se face din el o adevărată alee. S’au mai împădurit 10 hectare şi s’a înfrumuseţat parcul oraşului. Toate acestea s’au făcut în regie proprie cu un fond de cam 1.500.000.000 lei. Materialele au fost comandate la furnizorii din oraşul Suceava, iar lucrătorii au fost angajaţi dintre cetăţenii Sucevei, aşa că s’a contribuit mult la micşorarea şomajului”.  

„Gazeta Bucovinenilor”, Anul II, nr.12-13, Cernăuţi, 15 apr 1935.

 

„Accentul pe cetit”

Serbările artistice, conferinţele trebuie să fie legate prin conţinutul lor de realitatea imediată, de lupta pentru construirea socialismului. Trebuie să se pună un accent deosebit pe cetit: cetitul colectiv şi individual. Biblioteca Căminului trebuie să se îmbogăţească cu cărţi ca: <Ţărănimea sovietică>, <Colhozul milionar>, <Colhozul tractor>, <Familia sovietică>...Trebuie antrenat tineretul în lupta împotriva analfabetismului, superstiţiilor, misticismului”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 516, Suceava, Duminică 10 Aprilie 1949.