„Unde-i biblioteca?”

La Şcoala poporală din Suceava se colectează dela 1885 parale pentru crearea unei biblioteci. Colectele s’au făcut şi se fac cu prilegiul înscrierilor; până adi însă nu există biblioteca pentru care s’a colectat de atâta timp. Întrebăm deci pe dl. Schwetz, conducătorul şcoalei, şi pe amicul său, dl. Chokowski, descoperitorul filologic al supinului şi gerundiului în limba română, pentru ce biblioteca aceasta încă nu există? Şi când o vor înfiinţa?”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul III, nr. 92, Cernăuţi, Duminecă 21 Noemvre 1893.

 

„Cea mai urgisită capitală de judeţ: Suceava”

Hotărât lucru că aşa e, de vreme ce toate capitalele de judeţ au căpătat ajutoare de milioane, numai Suceava nu. Oare vechea reşedinţă domnească să nu se învrednicească ea de un ajutor cât de mic, mai ales că e cea mai urgisită capitală? Credem că noi sucevenii ar trebuie să fim mai dârzi, mai energici, mai intransigenţi şi mai persistenţi în pretenţiile noastre. Vorba ceea: obraznicul mănâncă praznicul; rămânând umili cum ni-i felul, ne-o iau alţii înainte!”.

„Suceava”, Anul II, Nr. 43, Noiembrie 1937.

 

„Împăduriri”

Paralel cu executarea unor lucrări de sezon ca mobilizarea solului pentru plantările din anul viitor, înlocuirea arboretului de slabă calitate în diferite plantaţii, etc., pădurarii de la ocolul silvic Dolhasca - Fălticeni se preocupă intens şi de plantarea plopului negru hibrid în zăvoaiele de pe valea Siretului şi Sucevei. În această toamnă au şi plantat 58 ha. De asemenea lucrează la plantatul plopului negru hibrid, în aliniamente, pe o porţiune de 15 km de pe ambele părţi ale unor drumuri de raion”.

„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5267, Suceava, Noiembrie 1964.