„Petrecere cu dans”

Absolvenţii români ai Gimnaziului gr.or. din Suceava au aranjat, ca de obicei, în ziua de 2 octombrie, o petrecere cu dans care a avut o reuşită cum rar se întâmplă. Pe lângă faptul că în acea zi s-a săvârşit sfinţirea bisericii Sf. George, mai dăruise Dumnezeu şi o zi frumoasă, aşa că dinainte se întrevedea succesul frumos al acestei petreceri. Sala a fost foarte frumos decorată. Mirosul cununilor de brad şi molid te făcea să crezi că te afli în mijlocul unei păduri seculare şi nu într-o sală cu patru păreţi, care erau acoperiţi aproape în întregime cu icoane şi tablouri”.

„Patria”, Anul IV, nr. 80, Suceava, Octombrie 1910.

 

„Urmările unui joc”

O tragică întâmplare s’a petrecut la Gura Humorului. Pe când se jucau s’a ivit o ceartă între copila Malena Ana, în etate de 7 ani, şi o altă copilă. În cursul acestei certe Malena Ana a fost lovită în cap cu un topor de către tovarăşa ei de joacă. Biata copilă a căzut în nesimţire, pierzând o mare cantitate de sânge. În stare extrem de gravă ea a fost transportată la spital de doi copii din localitate. Cealaltă copilă, dându-şi seama de cele petrecute, a încercat să se arunce înt’o fântână; a fost oprită de câţiva bărbaţi”.

„Suceava”, Anul I, Nr. 226, Octombrie 1939.

 

„Complex de morărit şi panificaţie”

Harta industrială a oraşului Suceava se îmbogăţeşte cu un nou obiectiv. Pe partea stîngă a şoselei ce vine dinspre Iţcani, în vecinătatea autobazei, încep să prindă contur halele viitorului complex de morărit şi panificaţie. Zona productivă a oraşului se extinde astfel şi dincolo de rîul Suceava”.

„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5541, Suceava, Octombrie 1965.