Motto. Vreau să vă spun doar o vorbă despre Coronavirus: este cel mai durabil produs ”made in China!”

Metodă. Cea mai bună metodă de a determina un bărbat să facă ceva este să îi spui că e prea bătrân pentru asta.

Bisexualitate. Bisexualitatea îți dublează șansele unei autoizolări (cât de cât) reușite. (după o idee de Woody Allen)

Sex (de/din carantină – n.a.). ”Sexul - scrie Norman Mailer, un scriitor pe care-l respect... deci îl cred - este, zice el, pe lângă o plăcere sublimă, și o activitate <criminală>: oamenii se ucid – s-au ucis mereu, unul pe altul, în pat/ori din cauză de scandal de <pat> – vezi crimele pasionale, din gelozie etc.!?). În pat s-au comis crime celebre (și în istorie.... d-apăi, (și) în literatură! – n.a.). Și toate, fără nici o armă... fără nici o urmă... un soi de crime, mereu... achitate... iertate, juridic și moral” P.S. Voisem să zic că ”sexul” (adică ”orgasmul”, izbucnirea) e important, mereu am crezut asta... dar nu până la nivelul acesta... provocat de coronavirus... totul, cred, se va schimba... de fapt, ”răsturna cu curu-n sus”... Și ideea de fidelitate... și ideea de ”libertate” individuală... Enfin... vom vedea!

ISU. – Doamna Ionescu? – Da. – Ionescu Maria? – Exact. - Suntem de la ISU. V-am sunat ca să vă anunțăm că soțul dvs. – plecat dimineață la țară, la lucrat pământul, cu declarație în regulă... mă rog... tocmai a fost lovit, mortal, de un fulger! – Plouă!? – Da, torențial! – Aoleo... rufele mele!

Rendez-vous (de carantină). – Ce faci? – Bine – Ne vedem diseară!? – Unde? – Pe Facebook. – Nu pot, că-s plecată. – Unde? – Pe instagram...

Nicotină. ”Nicotina ar putea avea un efect protector împotriva noului coronavirus, afirmă cercetători din Franța, care vor demara în curând teste preventive și terapeutice cu plasturi de nicotină, pentru a verifica ipoteza, la spitalul La Pitié-Salpêtrière din Paris”, scrie agenția națională de presă a Franței, AFP. Este susținută de numărul redus de fumători în rândul bolnavilor de Covid-19 internați (cu rate între 1,4% și 12,5%), potrivit mai multor studii științifice realizate de cercetători francezi. Un studiu realizat pe 350 de bolnavi internați și alți 150 cu simptome ușoare care au fost consultați, toți infectați cu Covid-19, pare să sprijine subreprezentarea fumătorilor în rândul bolnavilor. "Printre acești pacienți, sunt doar 5% fumători", a declarat profesorul de medicină internă Zahir Amoura, autor al acestui studiu, respectiv "80% mai puțini fumători la pacienții Covid decât în populația generală de același sex și aceeași vârstă". Dacă ipoteza se va confirma, plasturi cu nicotină vor fi administrați în dozaje diferite în trei tipuri de teste. "Ipoteza este că nicotina, fixându-se pe receptorul celular folosit de coronavirus, îl împiedică să se fixeze" și deci să pătrundă în celulă și să se propage, a explicat și Pr Jean-Pierre Changeux, de la Institutul Pasteur și Collège de France, neurobiolog de renume mondial, specialist în receptorii nicotinici. Este vorba despre "o pistă interesantă, printre alte piste de cercetări clinice", a comentat și ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran.

„Cu toate acestea, studiile nu trebuie să incite oamenii să se apuce de fumat sau să folosească plasturi cu nicotină. Fumatul afectează grav plămânii și sănătatea (cancere, accidente cardiace, bronșite cronice grave), reamintesc medicii.” (Rfi)

Stres (informațional). ”Stresul informațional este un alt factor cauzator de îmbolnăviri. Evoluția rapidă a noilor tehnologii determină apariția pe piață într-un ritm tot mai accelerat de noi produse, servicii, utilități. Acest ritm este mult mai rapid față de capacitatea mentală și emoțională de asimilare a lor de către consumatori. În plus, stresul cauzat de menținerea vie, în mod artificial, a dorinței, fără a putea fi satisfăcută, creează o nevoie disperată de bani. Mă refer la bombardamentul emoțional cauzat de miile de reclame audio-video care aplica consecvent tehnici de manipulare subliminală prin care voința noastră se supune intereselor mercantile ale diferiților producători, și nu propriului interes de sănătate mentală și fizică. Pe lângă stresul generat de faptul că nu avem banii necesari îndeplinirii acestor dorințe induse, de cele mai multe ori consumul lor este la rândul lui cauzator de boală. (Valeriu Popa)

Suceava. „Suceava a fost și a rămas pentru mine un punct cardinal al biografiei, care, împreună cu New York, stabilește un fel de cod sau dialog spiritual între două localități extrem de diferite din toate punctele de vedere, care au fost puncte de reper ale biografiei mele. Acum, atât Suceava cât și New York sunt asaltate de această urgie invizibilă pe care nu știm cum să o înfruntăm încă și căreia îi cad victimă în fiecare zi sute și chiar mii de oameni. Nu e nimic de spus mai mult decât, din punct de vedere uman, de exprimat solidaritatea și încrederea că după acest uragan, după această năpastă, după această ciumă, vom ieși la lumină cu o învățătură mai profundă despre oameni, despre solidaritate, despre destinul nostru uman”, a spus scriitorul Norman Manea. Norman Manea este un scriitor și om de cultură născut în România în 1936, evreu care trăiește din 1986 în Statele Unite ale Americii. Este unul dintre cei mai traduși romancieri români, fiind considerat totodată unul dintre marii scriitorii români din exil.” (stiri.tvr.ro)
Veste. Putem ieși la activități agricole. O veste bună pentru toți cei care... bat câmpii.