Virusul rujeolic implicat în apariţia celor două cazuri de boală din acest an, în judeţul Suceava, a fost identificat de Institutul Cantacuzino că este de provenienţă străină. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că ”este o tulpină de virus care circulă în vestul Europei, deci a fost un virus de import”.

 

DSP a primit ieri 7.800 de doze de vaccin hexavalent, destinat imunizării copiilor în vârstă de până la un an, împotriva altor șase boli grave

Ea a mai spus că cele două persoane care au fost diagnosticate de DSP cu rujeolă, un bărbat în vârstă de 27 de ani și fiul său, în vârstă de 8 luni, au avut o evoluţie favorabilă a stării de sănătate și nu au mai apărut cazuri secundare. Reamintim că bărbatul diagnosticat, în data de 6 iunie a.c., cu rujeolă după o călătorie recentă în străinătate, era nevaccinat și că la câteva zile a fost internat în spital şi unul dintre copiii săi, în vârstă de 8 luni (sub vârsta de vaccinare), cu aceeași boală. Ceilalţi patru copii, vaccinaţi antirujeolic, nu au făcut boala.

Dr. Cătălina Zorescu a mai precizat că DSP a primit ieri 7.800 de doze de vaccin hexavalent, destinat imunizării copiilor în vârstă de până la un an, împotriva altor șase boli grave: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită B şi  infecţia cu Haemophilus.

Vaccinul va fi distribuit medicilor de familie, cantitatea livrată acoperind o bună parte din necesarul din a doua parte a anului.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor la vârstele de 2,4 şi 11 luni.