Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă determinată, a două funcţii contractuale de bioinginer medical, la  Compartimentul tehnic, reparaţii şi aparatură medicală. Este vorba despre un post de bioinginer medical debutant şi un post de bioinginer medical pentru care se cere o vechime de minimum 6 luni în această specializare. Pe lângă studiile atestate cu diplomă de licenţă în specialitate şi starea de sănătate corespunzătoare, persoana care doreşte să ocupe unul dintre cele două posturi vacante trebuie să nu fi fost condamnată definitiv ”pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea”, potrivit anunţului postat pe site-ul spitalului.

Proba scrisă a concursului va avea loc în data de 20 noiembrie a.c., data şi ora interviului urmând a fi stabilite ulterior.

Intenţia de dezvoltare a unui Departament de bioinginerie clinică pentru întreţinerea, service-ul şi exploatarea aparaturii şi echipamentelor din dotarea unităţii spitaliceşti a fost anunţată de managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, la începutul lunii trecute. Scopul înfiinţării acestui departament este de creştere a eficienţei de exploatare a aparaturii şi echipamentelor din dotarea spitalului. Deocamdată, unitatea medicală are un singur astfel de specialist, pe Dragoş Vicoveanu, doctor în bioinginerie medicală al Universităţii Saga, din Japonia. Vicoveanu este şeful Serviciului Managementul calităţii serviciilor medicale din spital şi cel care a conceput brăţările electronice de identificare pentru pacienţi şi fişa medicală electronică în format card. 

Rîmbu a explicat că, deşi nu poate interpreta rezultatele, un bioinginer cu competenţe în domeniu poate exploata mamograful sau osteodensitometrul din dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi ”atunci venim în ajutorul medicilor folosind aceşti specialişti şi pentru întreaga aparatură a spitalului în privinţa întreţinerii, reparaţiilor şi a exploatării aparaturii”.