Patru dintre cazurile de rujeolă înregistrate în judeţul Suceava, de la începutul acestui an, sunt din localitatea Mironu, din comuna Valea Moldovei. Localizarea grupată a cazurilor face ca autorităţile sanitare să acorde o atenţie deosebită comunităţii din Mironu pentru a preveni răspândirea bolii, mai ales că toţi cei patru copii bolnavi nu au fost vaccinaţi antirujeolic.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat că inspectorii sanitari au luat măsuri de mobilizare a medicului de familie şi a asistentului medical comunitar din localitate.

Dr. Zorescu a declarat că pe parcursul lunii ianuarie în judeţ s-au înregistrat 24 de cazuri de rujeolă, toate la copii care nu au fost vaccinaţi împotriva bolii.

O parte dintre aceştia au vârsta mai mică de nouă luni, sub vârsta de vaccinare, iar în cazul altora, părinţii au refuzat vaccinarea copiilor.

Reamintim că prima doză de vaccin ROR se administrează începând cu vârsta de 9 luni, cu repetare la vârsta de un an.

Autorităţile sanitare recomandă părinţilor şi medicilor de familie să acorde, în continuare, o atenţie deosebită vaccinării antirujeolice a copiilor.