Echipa medicală formată din chirurgii Octavian Diaconu, Bogdan Găinaru, medicul anestezist Lavinia Ștreagă şi asistenta Anca Vlad a efectuat, joi, o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori de 11 kg, din abdomenul unei paciente în vârstă de 57 de ani. Dr. Diaconu a explicat că intervenţia chirurgicală a durat aproximativ două ore şi a fost destul de dificilă deoarece pacienta avea şi alte probleme medicale, respectiv o recidivă tumorală după o altă intervenţie, de histerectomie (îndepărtarea uterului) efectuată în urmă cu nouă ani, o hernie abdominală, tot de atunci, şi este dializată cronic de opt ani.

“A fost o intervenţie laborioasă, am extirpat o tumoră gigant de pe ovarul stâng, tumora de pe bontul uterin şi am rezolvat eventraţia”, a precizat medicul.

Pacienta este din zona Câmpulung Moldovenesc și s-a internat, luni, 13 august a.c., cu dureri abdominale și tulburări de tranzit intestinal, la Spitalul de Urgenţă Suceava. În urma investigaţiilor, echipa medicală a decis ca joi, 16 august, să fie supusă unei intervenţii chirurgicale complexe pentru extirparea tumorilor. În urma operaţiei, starea pacientei este bună, a mai spus dr. Diaconu.