Şapte candidaţi pe un loc de asistent medical generalist şi mai mult de 11 candidaţi pe un loc de îngrijitoare, la concursul care va avea loc miercuri, 29 august a.c., pentru ocuparea posturilor vacante la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că pentru cele 10 posturi de asistent medical generalist sunt înscrişi 70 de candidaţi, pentru un post de asistent medical debutant sunt 11 candidaţi, pentru cele şase posturi de infirmieră s-au înscris 14 candidaţi şi pentru cele două posturi de asistent medical la Laboratorul de Imagistică Medicală şi Radiologie sunt patru candidaţi. Cea mai mare concurenţă este pentru cele trei posturi de îngrijitoare, pentru care s-au înscris 35 de candidaţi. Pentru singurul post de asistent medical principal sunt doi candidaţi.

Managerul Rîmbu a declarat că, având în vedere numărul foarte mare de candidaţi, corelat cu necesitatea de a se asigura confidenţialitatea tezelor, examenul pentru ocuparea posturilor de asistent medical generalist şi de asistent medical debutant se va desfăşura la Consiliul Judeţean Suceava, în sala ”Ştefan cel Mare”, cu începere de la ora 9.00, iar cel pentru asistent radiologie, asistent principal, infirmier şi îngrijitoare va avea loc la spital. Candidaţii care la examenul scris acumulează minimum 50 de puncte promovează în etapa a doua, a interviului.

Membrii comisiilor de examinare nu vor fi stabiliţi mai devreme de dimineaţa desfăşurării examenului scris.

„Ne bucură concurenţa la examen. Majoritatea celor înscrişi sunt oameni tineri, cu experienţă puţină, dar cu disponibilitate maximă de a învăţa. Cu siguranţă că cei care vor câştiga concursul vor fi dintre cei care au muncit, care s-au pregătit pentru examen şi pot confirma aşteptările noastre”, a mai spus managerul Spitalului de Urgenţă Suceava.

 

Urmează concursurile pentru posturile vacante de medici

Cele 23 de posturi vacante scoase la concurs - 14 posturi de asistent medical, 6 posturi de infirmiere şi 3 posturi de îngrijitoare – sunt pentru secţiile Medicină Internă, Cardiologie, Urologie, Oncologie, Neurologie, Chirurgie Vasculară, Boli Infecţioase, Bloc Operator, Staţia de Sterilizare, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală şi pentru Laboratorul BK.

Rîmbu a explicat că aceste secţii se confruntă cu deficit de personal sau au nevoie de asistenţi medicali cu experienţă în anumite domenii.

În perioada următoare, Spitalul de Urgenţă Suceava va organiza şi concursurile pentru ocuparea a 22 de posturi de medic specialist şi medic primar pentru diferite specialităţi medicale: două posturi de medici specialişti Neurologie, două la Chirurgie generală, unul la Chirurgie vasculară, unul la Cardiologie, două la Ortopedie, unul la Neurochirurgie, unul la Anatomie patologică, unul la Nefrologie, un post de medic specialist în Boli Infecţioase şi un post de medic primar, în aceeaşi specialitate, un post de medic primar Pneumologie pentru Dispensarul TBC; un post de medic primar Medicină de familie şi un post de medic specialist Medicină Internă la Îngrijiri Paliative, un post de medic primar Urologie, două posturi de medic specialist Chirurgie toracică, un post de medic rezident anul V Oncologie medicală, un post de medic primar Oncologie şi un post de specialist epidemiolog.