Secţia Neurologie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc şi cea a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, precum şi compartimentul Dermatologie al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava vor fi închise până în prima parte a lunii septembrie. Urgenţele vor fi asigurate de Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Suceava, iar consultaţiile uzuale, de cabinetele de aceste specialităţi, aflate în contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că instituţia a fost notificată despre închiderea temporară, în perioada 25 august – 4 septembrie, a secţiei Neurologie a spitalului din Gura Humorului, în perioada 29 august – 6 septembrie, a secţiei Neurologie a spitalului din Câmpulung Moldovenesc, şi, în perioada 24 august - 3 septembrie, a compartimentului Dermatologie al Spitalului de Urgenţă Suceava.

Motivul închiderii temporare a acestor secţii este obligaţia legală de acordare şi efectuare a concediului de odihnă de către personalul medical. Fiind vorba despre secţii care funcţionează, de regulă, cu un singur medic, maximum doi, şi cu un număr redus de personal, închiderea temporară este varianta la care recurg spitalele pentru a face şi igienizare. Personalul angajat la compartimentul Dermatologie, de exemplu, nu a efectuat concediul de odihnă de doi ani, după cum a precizat dr. Zorescu.