Județul Suceava a raportat către Institutul Național de Sănătate Publică un număr de 181 de cadre medicale infectate, până la această oră, cu COVID-19. Dintre acestea, 43 sunt medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare și 41 fac parte din personalul auxiliar.

Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate 285 de cadre medicale infectate cu noul corinavirus, după cum urmează: 91 de medici, 90 de asistenți medicali, 26 de infirmiere, 8 îngrijitoare și 70 de angajați ca personal auxiliar. După cum se vede, aproape jumătate dintre medicii din România confirmați pozitiv sunt din Suceava, precum și marea majoritate a asistentelor și îngrijitoarelor.

În alte județe, în Arad sunt 16 cadre infectate - 5 medici, 3 asistente, 8 personal auxiliar, București, 45 de cadre - 14 medici, 11 asistente, 5 infirmiere, 15 personal auxiliar, Botoșani – un medic, Cluj – două cadre din personalul auxiliar, Constanța – un asistent medical, Covasna – 5 medici și un asistent, Galați – trei medici și un cadru din personalul auxiliar, Hunedoara, 15 cadre - 13 medici, o îngrijitoare, un cadru din personalul auxiliar, Iași – doi medici și un asistent, Neamț – doi medici, trei asistenți, o infirmieră, unul personal auxiliar, Timiș – un medic, un cadru personal auxiliar, Vrancea – doi medici.