Rata de incidență a îmbolnăvirilor de coronavirus din municipiul Suceava a scăzut la 0,84 la mia de locuitori, foarte aproape de cea a județului, ambele unități administrative fiind în scenariul verde, cu cele mai mici restricții impuse la nivel național.

„Este bine, coroborat cu campania de vaccinare sperăm ca în iunie să avem relaxări mai multe în oraș. Ne dorim să rămânem pe verde, iar pentru asta e importantă respectarea măsurilor de protecție – purtarea măștilor de protecție, distanțarea fizică și socială și igiena personală”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform edilului, în cele trei centre de vaccinare amenajate de municipalitate, până acum au fost vaccinate 4.371 de persoane.

În total, locuitorilor municipiului Suceava le-au fost administrate peste 40.000 de doze de vaccin, din care cele mai multe, 28.890, sunt cu Pfizer.

„Scăzând persoanele care nu sunt incluse la vaccinare, copiii de până la 16 ani, care se cifrează undeva la 22.542 din datele de la Statistică, avem o rată de vaccinare de 25% în municipiul Suceava, din care 15 % și cu rapel”, a precizat Ion Lungu, care își dorește ca până în iunie să fie vaccinată 50% din populația orașului.