Medicul propus să ocupe funcția de director medical al Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, de către managerul Alexandru Calancea, este nefrologul Dimitrie Cristian Siriopol, conferențiar universitar. Dacă propunerea va fi acceptată de Consiliul Județean Suceava, mandatul de director interimar al doctorului Siriopol va începe de la 1 iulie a.c..

Dr. Dimitrie-Cristian Siriopol are 39 de ani și a absolvit  Facultatea de Medicină din Iași în 2007. Rezidențiatul l-a efectuat la Clinica de Nefrologie a Spitalului „Dr. C.I. Parhon” Iași, sub coordonarea prof. dr. Adrian Covic. Este medic primar și doctor în științe medicale.

În perioada 2013-2020 a început activitatea didactică la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, până la gradul didactic de conferențiar universitar. Din august 2020 este medic nefrolog la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, iar din martie 2021 este și conferențiar în cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, la Departamentul de Sănătate. Are o bogată activitate științifică și o listă impresionantă de lucrări publicate în reviste de prestigiu.