Antrenorul Cristian Popovici a venit însoţit de jucătorii Mihai Căinari şi Lucian Dumitriu la conferinţa de presă săptămânală organizată de clubul Foresta. Primul subiect de discuţie a fost legat de meciul de la Clinceni, disputat la mijlocul săptămânii, şi care a avut o desfăşurare dramatică pentru suceveni, ţinând cont că au condus cu 3-1 până spre final şi au scăpat totuşi victoria printre degete, în urma a două goluri încasate în minutele 89 şi 90+2.

„Vă daţi seama că există o undă de tristeţe în cadrul lotului, pentru că în mod normal trebuia să cucerim toate cele trei puncte. Păcat, pentru că am controlat jocul şi am ratat două ocazii uriaşe în repriza secundă, când puteam să tranşăm definitiv soarta disputei. Nu am reuşit să închidem jocul când ar fi trebuit şi aţi văzut ce s-a întâmplat pe final... Supărător este faptul că la golul egalării marcat de cei de la Academica a fost ofsaid clar, aşa că nu greşim dacă afirmăm că am fost deposedaţi de două puncte. Totuşi, e bine să nu uităm că în precedenta deplasare, de la Râmnicu Vâlcea, noi am fost cei care au beneficiat de şansă în anumite momente ale jocului, aşa că putem să considerăm că în acest caz a funcţionat o aşa-zisă lege a compensaţiei. Important este că echipa joacă, am reuşit să aducem 10 puncte din ultimele patru deplasări. Cred că suntem pe drumul cel bun şi trebuie să fim mulţumiţi de ceea ce am realizat până acum”, a declarat antrenorul Cristian Popovici.

 

Căinari şi Dumitriu sunt în formă maximă înaintea disputei cu Brăila

Autor a două goluri în partida de la Clinceni, mijlocaşul Cornel Căinari a fost poate cel mai bun fotbalist al Forestei în disputa cu Academica. „Mă bucur că am reuşit să înscriu, însă din păcate nu a fost suficient pentru a obţine victoria. Am irosit ocazii importante, am avut jocul în mână, iar fotbalul te pedepseşte atunci când te aştepţi mai puţin”, a declarat Căinari.

O partidă bună şi-a trecut în cont şi Lucian Dumitriu, care a ajuns la trei reuşite în ultimele două meciuri disputate, golul din partida cu Academica Clinceni fiind marcat chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani. „Sper ca evoluţiile mele să continue pe aceeaşi linie, pentru că doar aşa voi putea să-mi păstrez locul de titular”, a precizat fotbalistul ajuns pe Areni în această vară, de la SC Bacău.

 

Sucevenii se bazează pe suportul publicului la meciul de sâmbătă

Chiar dacă au rămas unele regrete după partida de la Clinceni, sucevenii sunt conştienţi că trebuie să uite cât mai repede acel meci şi să se concentreze asupra duelului de sâmbătă, de pe Areni, cu Dacia Unirea Brăila. „Vom întâlni un adversar puternic, echipa pregătită de Alin Pânzaru fiind una dintre cele 10 formaţii din serie care pot obţine rezultate bune în faţa oricărui oponent. În mod sigur, Brăila va veni să câştige. Este o echipă bună, care anul trecut a terminat campionatul pe locul 3, iar în intersezon s-a întărit cu foştii băcăuani Neagu şi Adăscăliţei. Sper că vom reuşi să ne impunem, iar suporterii să vină din nou în număr mare la stadion şi să ne împingă de la spate, pentru că suportul lor este foarte important pentru noi. Sper să reuşim să trecem cu bine peste acest meci, în condiţiile în care în ultimele 10 zile am parcurs peste 2.700 de kilometri şi am stat mai mult prin autocar. Cum e şi normal, s-a instalat o anumită stare de oboseală, dar nu ne plângem, vom fi pregătiţi să dăm totul pe teren la ora partidei”, a mărturisit Cristi Popovici.

Tot referitor la confruntarea cu Dacia Unirea Brăila, Cornel Căinari a dezvăluit că îşi doreşte să repete şi sâmbătă, în faţa publicului sucevean, prestaţia apreciată din partida de la Clinceni. „Îmi propun să joc bine, însă cel mai important este ca echipa să câştige. Sper să fi tras cu toţii învăţămintele de rigoare după meciul cu Academica. Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că Brăila este o echipă solidă, cu un lot omogen, care are în componenţă jucători cu experienţă. Sunt sigur că vor veni la Suceava dornici de revanşă după eşecul înregistrat pe teren propriu în runda precedentă, împotriva celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. Noi însă vom evolua pe teren propriu, în faţa fanilor noştri, şi trebuie să profităm de acest avantaj”, a precizat Căinari.

Partida Foresta Suceava – Dacia Unirea Brăila din etapa a IX-a a ligii secunde va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul Areni.