Schelele necesare construcţiei nocturnei mobile pentru meciul dintre Foresta şi Steaua, de joi, contând pentru şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, au ajuns la Suceava încă de duminică după-amiază, încărcate în două tiruri. Montarea stâlpilor a început ieri dimineaţă, iar toată lucrarea va continua în ritm susţinut până miercuri seară, când va fi pusă în funcţiune instalaţia de iluminat. Trebuie precizat că de construcţia schelelor se ocupă o firmă românească, Arena Events, care are în portofoliu o serie de evenimente artistice deosebit de cunoscute în ţara noastră, precum Untold, Summer Well, Electric Castle sau Forţa Zu.

„Suntem obişnuiţi să lucrăm contracronometru, deja avem o mare experienţă în domeniu. Ne vom încadra în termenul stabilit, chiar dacă vremea este un pic potrivnică, este frig, şi a mai şi plouat pe alocuri. Aceste schele sunt ca nişte jocuri lego pentru oameni mari, şi pentru că pot lua mai multe forme, sunt deosebit de folosite ca structuri de bază pentru decor la fel de fel de evenimente muzicale şi sportive”, a declarat Claudiu Marian, reprezentantul celor de la Arena Events.

La construcţia stâlpilor pentru nocturnă, care vor măsura 27 de metri înălţime, lucrează efectiv 14 oameni.

Referitor la instalaţia de iluminat, aceasta va sosi tocmai din Olanda, în cursul zilei de astăzi. Mâine vor fi aduse şi generatoarele, iar dacă totul va merge conform planului, fotbaliştii pregătiţi de Cristi Popovici vor putea efectua antrenamentul oficial de dinaintea partidei cu Steaua la lumina reflectoarelor. Dacă steliştii nu simt nevoia să se antreneze în nocturnă înaintea duelului cu Foresta, ei anunţându-şi sosirea la Suceava chiar în ziua meciului, cu o cursă charter, nu la fel stau lucrurile în privinţa „galben-verzilor”, pentru mulţi dintre aceştia un meci jucat la o asemenea oră târzie, la lumina reflectoarelor, constituind o premieră.