Comitetul de urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, compus din Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu şi Octavian Goga, a aprobat la mijlocul acestei săptămâni referatul managerului Departamentului pentru Licențe și Afilieri, Viorel Duru, cu privire la afilierea cluburilor care au obţinut drept de participare în ediţia 2017-2018 a campionatului Ligii a III-a şi care au efectuat formalităţile de înscriere în competiţie.

Dintre cele 21 de echipe campioane judeţene care au câştigat barajul de promovare, un număr de 17 au reușit să obțină afilierea, între aceste grupări regăsindu-se și Bucovina Rădăuți. Oţelul Galaţi şi KSE Târgu Secuiesc aveau deja statutul de membri afiliați, în vreme ce campioanele județelor Satu Mare și Brașov, Unirea Tășnad și Viitorul Ghimbav au primit termen până pe data de 4 august pentru a face dovada faptului că dețin Certificatul de Identitate Sportivă.

Trebuie spus să promovarea Bucovinei Rădăuți în Liga a III-a a produs o mare emulație pe plan local. Municipalitatea și-a anunțat intenția de sprijini în continuare echipa să facă o figură frumoasă în eșalonul al treilea, iar în baza acestei susțineri, antrenorul Daniel Bălan a reușit să-i convingă pe Andrei Cerlincă, Vlad Stănescu și Vasile Dănilă, foștii săi coechipieri de la Foresta, să-l urmeze la Rădăuți.

De asemenea, în vederea ediției de campionat 2017-2018, la stadionul Municipal au demarat și o serie de lucrări de reparație a bazei sportive, într-o primă fază urmând să se monteze scaune de plastic în tribune și să fie modernizate vestiarele.