Atletismul din judeţul Suceava a reuşit ieri să se evidenţieze la nivel internaţional, la Campionatul Mondial de alergare montană, ce s-a desfăşurat în localitatea Premana, din Italia. Astfel, toţi cei trei atleţi din lotul României ce sunt din judeţul Suceava au reuşit să urce pe podium în competiţia pe echipe la juniori. La fete, medaliata cu bronz la Campionatul European, atleta Andreea Doroftei, pregătită la CSM Suceava de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, a terminat cursa pe locul cinci la individual şi a punctat decisiv pentru medalia de aur pe care echipa României a câştigat-o la junioare. Din echipa României, doar Alexia Hecico a terminat cu un loc mai sus decât câmpulungeanca Andreea Doroftei, Irina Bordeianu fiind a treia sportivă ce a punctat pentru echipă, la individual terminând pe locul 15.

La băieţi, din cei patru componenţi ai echipei României de juniori, doi au fost de la Clubul Sportiv Municipal Dorna din Vatra Dornei, Andrei Dorin Rusu şi Gabriel Bularda, pregătiţi de Cristian Prâsneac. Medalia la mondialele de tineret cu aur în proba de 10.000 de metri, Andrei Dorin Rusu a terminat cei 6,5 kilometri pe poziţia a patra la individual, după 28 de minute şi 40 de secunde. Campion European de alergare montană, colegul său de club Gabriel Bularda a terminat cursa montană pe locul opt, după 28 de minute şi 40 de secunde, iar Adrian Garcea a terminat pe locul 10.

Cei doi atleţi dorneni pregătiţi de Cristian Prâsneac au punctat decisiv în clasamentul pe echipe şi-au câştigat medalia de argint după echipa Ugandei, bronzul fiind obţinut de gazdele din Italia. Din delegaţia României a făcut parte şi un alt sucevean, Silviu Casandra, el fiind delegat din partea Federaţiei Române de Atletism.