Sportivii secţiei de canotaj de la Clubul Sportiv Municipal Suceava au avut o comportare foarte bună, vineri şi sâmbătă, la finalele Campionatului Naţional de Canotaj pentru tineret şi seniori, ce a avut loc la Snagov. Deşi sunt în majoritate juniori şi la tineret, canotorii pregătiţi la CSM Suceava de antrenorul Ioan Despa au reuşit să câştige şapte medalii naţionale, dintre care două au fost de aur, trei de argint şi două de bronz.

Proaspăt medaliat cu aur la Campionatul Mondial de tineret din Bulgaria, Cosmin Pascari a demonstrat încă o dată că este un candidat serios pentru lotul României de la viitoarele Jocuri Olimpice şi a câştigat aurul naţional în proba de dublu vâsle la tineret, alături de colegul său mult mai mic ca vârstă, Florin Artenie Fântânaru, sportiv ce este abia junior II, dar are un potenţial foarte mare. Cei doi canotori din judeţul Suceava au reuşit să învingă adversari din lotul olimpic ce activează pentru cele mai puternice cluburi din România, Steaua şi Dinamo Bucureşti. Cei doi canotori pregătiţi de antrenorul Ioan Despa au făcut o cursă foarte bună şi-n proba de 2 rame, dar la seniori, unde au reuşit să obţină o nouă medalie naţională, dar de argint.

 

Geani Florin Anton şi Iulian Gabriel Şchiopoaia au câştigat aurul şi argintul în probele de 2 rame şi dublu vâsle categorie uşoară, la seniori

O altă performanţă notabilă a obţinut-o echipajul format din Geani Florin Anton şi Iulian Gabriel Şchiopoaia, care a câştigat medalia de aur în proba de 2 rame categorie uşoară la seniori, asta deşi mai au un an de juniorat. Cei doi canotori de la CSM Suceava au tras şi-n proba de dublu vâsle categorie uşoară, tot la seniori, şi-au reuşit să câştige medalia de argint. Cea de-a treia medalie de argint a delegaţiei Clubului Sportiv Municipal Suceava a fost câştigată de Iuliana Mihai, în proba de simplu categorie uşoară la seniori, o probă în care aurul a fost obţinut de Geanina Beleagă, o sportivă ce a fost descoperită şi formată la CSM Suceava tot de Ioan Despa, iar acum este la Steaua Bucureşti.

În proba de 4 vâsle la seniori, echipajul de la CSM Suceava format din sportivii Ciprian Loghin, Constantin Ştaut, Flavius Bucătaru şi Georgel Iacob a câştigat medalia de bronz, acelaşi loc ocupându-l şi barca CSM în proba de 4+1 la seniori, dar cu un echipaj puţin diferit, Ciprian Loghin, Constantin Ştaut, Flavius Bucătaru, Vlad Ghica şi cârmaciul Lucian Onea.

La aceleaşi naţionale, Sebastian Zaharii, de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, pregătit de soţii Vasile şi Ana Avrămia, a reuşit să câştige medalia de bronz în proba de simplu categorie uşoară, la seniori.

„Sunt foarte mulţumit de evoluţia sportivilor noştri, care ne menţin în elita canotajului românesc, într-un an excelent pentru secţia noastră în competiţiile naţionale şi internaţionale. Am avut un lot tânăr, deoarece nu ne permitem să ţinem prea mult seniorii, dar canotorii noştri s-au descurcat foarte bine, demonstrând că sunt de perspectivă pentru sezoanele ce urmează. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă în pregătirea şi participarea la concursuri”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

Astăzi, alţi trei canotori ai Clubului Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorul Ioan Despa, vor pleca în Lituania, unde vor reprezenta România la Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori I. Astfel, Alexandru Ciobâcă va concura în barca de patru rame, Elena Larisa Roşu va trage în barca de patru vâsle, iar Elena Dănuţ va evolua în proba regină, cu barca de 8+1 a României.

Duminica viitoare, juniorii celor două cluburi din judeţul Suceava vor încheia competiţiile naţionale din această vară la Năvodari, acolo unde vor lupta pentru medalii la Campionatul Naţional.