Bacăul a găzduit recent cea de-a 23-a ediție a Campionatului Național Universitar de atletism în sală, la care au participat 260 de studenți de la majoritatea centrelor universitare din țară. Sportivii de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava au avut o comportare foarte bună, izbutind să-și treacă în cont trei titluri de campioni și alte două locuri doi.

Astfel, proba masculină de aruncare a greutății a fost dominată de sucevenii Marius Musteață și Alin Firfirică. Cu un rezultat de 18.56 metri Musteață a cucerit medalia de aur, fiind urmat în clasament de Firfirică.

La fel au stat lucrurile și în cursa de 5 kilometri marș a băieților, încheiată cu victoria lui Andrei Gafița, cu timpul de 21 de minute, 37 de secunde și 79 de sutimi, sportivul descoperit de Radu Mihalescu fiind secondat de un alt sucevean, Natanel Rotaru.

Cel de-al treilea titlu național universitar din contul delegației sucevene a fost cucerit de aruncătoarea de greutate Lenuța Burueană. Cea mai bună aruncare a sportivei pregătite de Ioan Zanfirache a măsurat 15.71 centimetri.

„Sunt rezultate foarte bune, pe măsura muncii prestate la antrenamente de sportivii noștri. O performanță peste așteptări a realizat din punctul meu de vedere Marius Musteață, cu un rezultat foarte bun. Marius se află pe o pantă ascendentă în carieră, fiind selecționat de altfel în lotul care va reprezenta România la Campionatele Europene de tineret. Sper ca el să confirme forma bună în care se află și la sfârșitul acestei săptămâni, când vor avea loc Naționalele indoor”, a declarat Sorin Rață, directorul Clubului Sportiv Universitar Suceava.