Duminică, echipa de volei juniori a Liceului cu Program Sportiv din Suceava, pregătită de antrenorul Tudor Orăşanu, a încheiat sezonul regulat cu o victorie, într-o restanţă disputată pe terenul celor de la Liceul „Mihai Viteazul” Ploieşti. Cu o echipă din care au lipsit mulţi titulari, sucevenii s-au impus cu scorul de 3 – 2 la seturi, într-un meci în care nu-i afecta rezultatul, deoarece erau calificaţi matematic de pe primul loc înaintea acestei runde. Din echipă a lipsit ridicătorul (coordonatorul) Ştefan Verciuc, sportiv ce a avut olimpiada la matematică şi s-a calificat la faza pe ţară, centrul Tudor Ştreangă, jucător ce s-a accidentat la ultimul meci jucat cu seniorii de la CSM Suceava, în timp ce căpitanul Vlad Buhu a jucat doar un set, deoarece nu s-a refăcut după problemele medicale. Sucevenii au jucat cu un ridicător de clasa a 8-a, Vlad Ştreangă, care este abia junior III şi a făcut faţă într-un joc cu adversari cu trei şi patru ani mai mari. LPS CSŞ Suceava a câştigat primele două seturi, cu 27 – 25 şi 25 – 16, dar mai apoi le-au pierdut pe următoarele două, cu 13 – 25 şi 21 – 25, dar s-au impus fără probleme în tie-break cu un sec 15 – 3.

„Sunt extrem de mulţumit de evoluţia echipei noastre în acest meci, mai ales pentru faptul că ne-au lipsit mulţi titulari, iar jucătorii ce-au intrat şi-au făcut datoria, chiar dacă unii sunt mai mici ca vârstă decât adversarii. Îi felicit pe toţi, dar în mod special cu Vlad Ştreangă, ce este abia în clasa a 8-a, dar a rezistat cu brio ca titular, fiind ajutat şi de colegii mai experimentaţi. Am început mai greu acest campionat, dar mai apoi echipa s-a mişcat foarte bine şi sunt foarte mulţumit că ne-am calificat de pe primul loc, aceasta fiind o performanţă în condiţiile în care suntem echipa cu cea mai mică medie de vârstă. Ne dormim să organizăm turneul final la noi acasă şi aşa ar fi normal, dar aşteptăm să vedem ce va decide federaţia. Din păcate avem o pauză foarte mare până atunci şi sper să ne menţinem într-o formă sportivă foarte bună, cu ajutorul a mai multe meciuri de pregătire”, a explicata antrenorul Tudor Orăşanu. O parte din juniori vor avea trei meciuri tari la mijlocul lunii aprilie, când vor merge cu echipa de seniori de la CSM Suceava la turneul final al seriei de est din Divizia A2, de unde vor pleca la turneul de promovare primele două din cele patru echipe.

Alexandru Raţă a plecat de ieri la Piatra Neamţ, acolo unde se pregăteşte cu naţionala României pentru calificările la Campionatul European de Volei sub 20 de ani, ce va avea loc la Ploieşti.