Echipa națională de futsal Under 19 a României a efectuat recent un ministagiu de pregătire în Republica Moldova, prilej cu care a disputat și două jocuri test împotriva echipei similare a țării gazdă. Din lotul antrenat de Endre Kacso a făcut parte și fălticeneanul Andrei Pintilie, care evoluează în campionatul național de juniori pentru echipa Colegiului Național "Nicu Gane". Pintilie, care evoluează pe postul de închizător, a fost utilizat în ambele partide câștigate de tricolori cu 9-1 și 8-3.

„Andrei e încântat de această convocare, cu atât mai mult cu cât a prins minute bune pe teren. Este important că a jucat bine și sperăm să devină un obișnuit al lotului național”, a declarat antrenorul Marcel Irimie, care se ocupă de pregătirea lui Andrei Pintilie la echipa de club.

Reprezentativa Under 19 a României are un program încărcat în perioada următoare. În luna septembrie sunt programate două meciuri test împotriva Serbiei, în octombrie se va desfășura un stagiu de pregătire centralizată la Odorheiu Secuiesc, în noiembrie va avea loc o nouă dublă amicală cu Moldova, de această dată în țara noastră, iar în decembrie se va pleca la un turneu în Portugalia. Primele meciuri oficiale vor avea loc în primăvara anului viitor, în preliminariile Campionatului European.