Timp de trei zile, de vineri până duminică, în Austria, la Linz, va avea loc etapa a doua a Cupei Mondiale la Canotaj. Competiția se anunță foarte tare, beneficiind de prezența mai multor echipaje campioane olimpice și mondiale, atât la feminin, cât și la masculin. Marea Britanie, cu 65 de canotori, trimite în Austria cea mai numeroasă delegație, urmată de Italia cu 60, Australia cu 45 și Noua Zeelandă cu 43. România a deplasat la Linz un număr de 25 de sportivi, 6 dintre aceștia fiind suceveni. Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc, spre exemplu, sunt cotate printre favoritele probei de dublu vâsle categoria ușoară, fiind campioane mondiale în exercițiu.

Alți trei suceveni, este vorba de Cosmin Pascari, Mihai Vasile Țigănescu și Ștefan Constantin Berariu, fac parte din echipajul masculin de patru rame, în timp ce Viviana-Iuliana Bejinariu se va regăsi în barca de 8+1.

Delegatia României e condusă de președintele Federatiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipa, antrenor principali fiind Mircea Roman, la fete, și italianul Antonio Colamonici, la băieți.