Foresta va aborda ediţia de campionat 2018-2019 a Ligii a III-a cu Bogdan Tudoreanu şi Mihai Guriţă pe banca tehnică şi cu un lot schimbat aproape în totalitate. Din echipa care retrograda din eşalonul al doilea la finalul sezonului precedent nu a mai rămas decât Paul Mateciuc, alături de foarte tinerii Oloeriu Onofraş şi Cristi Gulei. De aceea, la prima şedinţă de pregătire a verii, care a avut loc miercuri după-amiază, la stadionul Areni, au participat nu mai puţin de 11 jucători noi, este vorba de portarul George Niga, venit de la Viitorul Liteni, fundaşul Răzvan Dulap, de la Şoimii Lipova, mijlocaşii Claudiu Aioanei, de la Delta Dobrogea Tulcea, Ionuţ Artene, de la Aerostar Bacău, Nicu Ciutac, de la Juniorul Suceava, atacanţii Robert Grumezescu, de la Sănătatea Darabani, şi Claudiu Scânteie, de la Aerostar Bacău, precum şi doi jucători din Republica Moldova, Ghimp şi Căpăţână, de la gruparea FC Sfântul Gheorghe Suruceni. De asemenea, au ajuns la Suceava şi doi tineri fotbalişti englezi de origine indoneziană, Tampubolon Damai Miracle, de 21 de ani, mijlocaş de bandă, şi Tampubolon Zefanya John, de 19 ani, fundaş lateral, care vor fi testaţi în amicalul cu Siretul Dolhasca, de sâmbătă.

Conform preşedintelui Andrei Ciutac, în cel mai scurt timp se vor alătura lotului Forestei fundaşul central Dănuţ Tăcuţanu, de la Ştiinţa Miroslava, şi Răzvan Gorovei, de la ASU Politehnica Timişoara, ambii cu prezenţe la nivelul eşalonului secund din România. Acesta a mai precizat că gruparea suceveană va efectua pregătirea de vară în localitate, urmând ca timp de 8 zile, începând cu 27 iulie, să se antreneze la stadionul Areni în regim de semicantonament.

La capitolul meciuri amicale, au fost perfectate până acum întâlniri cu Siretul Dolhasca, sâmbătă, 21 iulie, în deplasare, cu Aerostar Bacău, joi, 26 iulie, într-o locaţie care n-a fost încă stabilită, pe 8 august în deplasare, cu CSM Roman, şi pe 11 august acasă, cu CSM Paşcani.

Ediţia 2018-2019 a Ligii a III-a este programată să debuteze pe 25 august. Foresta Suceava va evolua în Seria I, cel mai probabil alături de formaţiile Ştiinţa Miroslava, FK Miercurea Ciuc, Oţelul Galaţi, CSM Roman, Bucovina Rădăuţi, Sporting Lieşti, KSE Târgu Secuiesc, CSM Focşani, FC Odorheiu Secuiesc, Sănătatea Darabani, Şomuz Fălticeni, Ceahlăul Piatra Neamţ, FCM Gauss Bacău şi nou-invitatele FC Botoşani II şi Politehnica II Iaşi.