După șocul retrogradării din eșalonul al doilea, la Foresta au mai rămas doar trei fotbaliști din vechea gardă, așa că se încearcă din mers constituirea unui nou lot de jucători, cu care să se abordeze viitorul sezon al Ligii a III-a. Au ajuns deja sub comanda antrenorilor Bogdan Tudoreanu și Mihai Guriță portarul George Niga, venit de la Viitorul Liteni, fundașul Răzvan Dulap, de la Șomii Lipova, mijlocașii Claudiu Aioanei, de la Delta Dobrogea Tulcea, Ionuț Artene, de la Aerostar Bacău, Nicu Ciutac, de la Juniorul Suceava, atacanții Robert Grumezescu, de la Sănătatea Darabani, și Claudiu Scânteie, de la Aerostar Bacău, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să se alăture lotului fundașul central Dănuț Tăcuțanu, de la Știința Miroslava, atacantul Răzvan Gorovei, de la ASU, Politehnica Timișoara, și mijlocașul Răzvan Istrate, de la Aerostar Bacău. Chiar dacă strategia de anul trecut, de a se înregimenta o mulțime de fotbaliști de pe piața externă, s-a dovedit un eșec, oficialii suceveni par deciși să mai facă o încercare. Pe Areni se antrenează deja moldovenii Ghimp și Căpățână, de la gruparea FC Sfântul Gheorghe Suruceni, precum și doi tineri fotbaliști englezi de origine indoneziană, Tampubolon Damai Miracle, de 21 de ani, mijlocaș de bandă, și Tampubolon Zefanya John, de 19 ani, fundaș lateral, care vor fi testați în amicalul cu Siretul Dolhasca, de astăzi. În decurs de câteva zile va ajunge însă la Suceava un lot de șase fotbaliști francezi, cu vârsta de până în 22 de ani, care vor încerca să-i impresioneze plăcut pe antrenorii Bogdan Tudoreanu și Mihai Guriță.

O prioritate pentru conducătorii suceveni este însă găsirea unui portar competitiv, în condițiile în care în momentul acesta se află în lot doar un singur goal-keeper, George Niga.

La capitolul meciuri amicale, au fost perfectate până acum întâlniri cu Siretul Dolhasca, sâmbătă, 21 iulie, în deplasare, cu Aerostar Bacău, joi, 26 iulie, într-o locație care n-a fost încă stabilită, pe 8 august, în deplasare, cu CSM Roman și pe 11 august, acasă, cu CSM Pașcani.

Ediția 2018-2019 a Ligii a III-a este programată să debuteze pe 25 august. Foresta Suceava va evolua în Seria I, cel mai probabil alături de formațiile Știința Miroslava, FK Miercurea Ciuc, Oțelul Galați, CSM Roman, Bucovina Rădăuți, Sporting Liești, KSE Târgu Secuiesc, CSM Focșani, FC Odorheiu Secuiesc, Sănătatea Darabani, Șomuz Fălticeni, Ceahlăul Piatra Neamț, FCM Gauss Bacău și nou-invitatele FC Botoșani II și Politehnica II Iași.