Foresta Suceava, locul 6 în ierarhia Seriei I la finalul turului, a început ieri pregătirile pentru sezonul de primăvară al Ligii a III-a. Nu mai puţin de 19 jucători au fost prezenţi la primul antrenament din 2019, însă a lipsit antrenorul principal, Selim Benachour, care urma să sosească aseară la Suceava, cu o cursă aeriană din Bucureşti.

Dintre nou veniţi cele mai sonore nume sunt ale portarului Florin Logofătu, care a jucat ultima dată la Viitorul Vereşti, însă a efectuat junioratul la Academia lui Gheorghe Hagi şi mai apoi în Italia, şi al atacantului Andrei Pavel, venit de la Aerostar Bacău, fotbalist care la un moment dat a fost dorit şi de Gigi Becali la FCSB. De asemenea, au mai participat la primul antrenament al Forestei portarul Augustin Cărbune, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, internaţional de juniori al Republicii Moldova, mijlocaşul Daniel Bejenar, tot de la LPS, precum şi o serie de tineri din judeţ, chemaţi să susţină probe de joc pe Areni, este vorba de Cristofor Voloc, Gabriel Vatamaniuc şi George Boinicu (toţi trei de la Zimbrul Siret), Ionuţ Lăcătuşu (Siretul Dolhasca), Alexandru Danilescu (Recolta Fântânele) şi Andrei Marţolea, jucător trecut şi el pe la LPS Suceava.

Lotul complet de jucători prezent luni la reunirea Forestei i-a cuprins pe portarii Florin Logofătu şi Augustin Cărbune şi jucătorii de câmp Mădălin Onofraş, Paul Mateciuc, Andrei Mateiciuc, Paul Ionescu, Cristian Gulei, Robert Martin, Teodor Lungu, Ionuţ Artenie, Robert Grumezescu, Andrei Pavel, Daniel Bejenar, Cristofor Voloc, Gabriel Vatamaniuc, George Boinicu, Ionuţ Lăcătuşu, Alexandru Danilescu şi Andrei Marţolea.

Conform spuselor preşedintelui Andrei Ciutac, „stranierii” Matteo Rigoni, Matthieu Nguyen, Sil-Ali Boudjila, Seven Cem şi Eugeniu Celeadnic se vor prezenta la antrenamente zilele următoare.

Din cauză că obiectivul promovării a fost compromis, Andrei Ciutac a anunţat că gruparea suceveană nu va efectua un stagiu de pregătire montan în perioada următoare, ci se va antrena pe plan local.

Foresta are perfectate şase meciuri amicale până la startul returului, după cum urmează: cu CSM Paşcani (1 februarie), cu Aerostar Bacău (9 februarie), cu Ceahlăul Piatra Neamţ (13 şi 22 februarie), cu Şomuz Fălticeni (16 februarie) şi cu Juniorul Vaslui (20 februarie).

Foresta va începe returul pe 2 martie, când va întâlni pe teren propriu gruparea FC 2 Botoşani.