Aflat în cantonament în Antalya cu echipa de seniori a clubului Dinamo București, suceveanul Aleksandru Longher a primit vestea că a fost convocat la lotul de juniori Under 19 al României pentru un stagiu de pregătire centralizată, care va avea loc în Grecia. Acțiunea va avea loc între 4 și 15 februarie, interval de timp în care „tricolorii” vor susține două meciuri amicale în fața selecționatei similare a țării gazdă.

Mijlocașul Aleksandru Longher a strâns deja trei prezențe în Liga I în tricoul lui Dinamo, pe vremea când „alb-roșii” erau antrenați de Vasile Miriuță, și mai apoi de Florin Bratu.

Longher este şi un obişnuit al loturilor de fotbal ale echipelor de juniori ale României. El a fost titular în mai multe meciuri ale naţionalei sub 17 ani, iar anul trecut a făcut parte din lotul sub 19 ani pentru Youth League al celor de la Dinamo. De asemenea, Aleksandru este campion național și câștigător al Cupei României cu echipa de juniori a clubului din Ștefan cel Mare.

Suceveanul s-a aflat în vara anului trecut şi în vizorul echipei de primă ligă din Polonia Slask Wroclaw, unde a ajuns la invitaţia lui Cesary Kucharski, cel care l-a impresariat şi pe Robert Lewandowski, vedeta celor de la Bayern Munchen. Deşi s-a antrenat timp de mai bine de o săptămână în Polonia, transferul lui Longher nu s-a mai materializat deoarece Dinamo şi Slask Wroclaw nu au ajuns la un numitor comun.

Aleksandru Longher a început fotbalul la vârsta de 6 ani, când a fost legitimat la juniorii antrenaţi de Radu Caşuba şi Victor Găluşcă. Apoi a fost legitimat la Sporting Suceava, iar la Dinamo a ajuns în urmă cu patru ani și jumătate.