Sala de lupte greco-romane „Constantin Tăpîrjan” a Clubului Sportiv Municipal Suceava a fost gazda primei competiții din anul 2019 pentru tinerii luptători din județ. Cupa Unirii, așa cum s-a chemat concursul, a reunit la start aproximativ 100 de sportivi din județul Suceava, de la 7 cluburi, CSM Suceava, antrenori Andrei Bolohan și Daniel Ciubotaru, LPS Suceava, antrenori Valerică Gherasim și Andrei Bolohan, CSȘ Rădăuți, antrenori Mihai Reman, Mihai Haiura și Robert Bighei, CSM Bucovina Rădăuți, antrenor Florin Rusu, Unirea Bucovina Satu Mare, antrenor Ștefan Rusu, MCM Dumbrăveni, antrenor Mihai Morișcă, și CSȘ Siret, antrenor Robert Bighei. Concursul a fost organizat de Asociația Județeană de Lupte Suceava în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Suceava și Clubul Sportiv Municipal Suceava.

„Cupa Unirii a fost un concurs test, de verificare și pregătire, organizat în special pentru micii luptători. În același timp, a fost și o întâlnire a antrenorilor din județ, pentru a discuta și a stabili strategia pentru concursurile din acest an. Prin astfel de competiții urmărim ca micii luptători să aibă cât mai multe meciuri în picioare, pentru a căpăta experiență și pentru a pregăti noua generație de luptători din județul nostru. Au fost copii și juniori cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, la aproximativ 20 de categorii de greutate. Pot să spun c-a fost un concurs reușit, cu o implicare bună și a părinților sau bunicilor micilor luptători, cărora le mulțumim că și-au îndrumat copiii către lupte. Le mulțumim și sponsorilor Sevi Caba, de la Restaurant Melody Suceava, și Vasile Ciocan, de la bijuteria Campion Gold Suceava”, a explicat antrenorul sucevean Andrei Bolohan.

Peste două săptămâni va urma un nou astfel de concurs, de această dată în comuna Țibeni, acolo unde va fi organizat de antrenorul Ștefan Rusu, iar mai apoi încă unul, la Suceava.

 

Antrenorul Andrei Bolohan a pornit formarea unei noi generații de luptători la CSM Suceava

Antrenorul Andrei Bolohan a mai adăugat că la Clubul Sportiv Municipal Suceava a început un nou proiect de formare a unei noi generații de luptători.

„Din luna septembrie a anului trecut am început un nou proiect de formare a unei noi generații de sportivi, proiect în care-mi canalizez o mare parte din energie și atenție. Avem deja un număr de 27 de mici luptători, cu vârste între 5 și 11 ani, și cel mai mult mă bucură implicarea lor la antrenamente, dar mai ales a părinților care îi sprijină să facă mișcare și sport”, a explicat antrenorul Andrei Bolohan. Acesta a mai adăugat că toți copiii interesați să facă sport și-n special lupte greco-romane sunt așteptați la Sala de lupte greco-romane „Constantin Tăpîrjan” a Clubului Sportiv Municipal Suceava de la Stadionul Areni, luni, miercuri și vineri, de la ora 16.00.