În condițiile în care s-a despărțit în intersezon de nu mai puțin de 8 jucători, iar „stranierii”  Matthieu Nguyen, Sid-Ali Boudjila și Seven Cem n-au revenit încă în România pentru reluarea pregătirilor, Foresta încearcă în aceste zile să-și acopere posturile deficitare. Ieri au ajuns la Suceava doi jucători experimentați, este vorba de fundașul central Andrei Vițelaru și de mijlocașul basarabean Alexandru Vremea, care au intrat deja în programul impus de antrenorul Selim Benachour. În vârstă de 34 de ani, Vițelaru, care a mai avut și astă vară o tentativă de a ajunge pe Areni, a evoluat în cariera sa pentru formații ca Ceahlăul Piatra Neamț, CFM Câmpina, CS Buftea, Academica Clinceni și Racing Beirut (Liban). Alexandru Vremea (27 de ani), fost internațional de juniori și tineret în țara vecină, se poate lăuda și cu 5 selecții în prima reprezentativă a Republicii Moldova. Acesta are în palmares o Cupă și o Supercupă a Moldovei pe când evolua la Zimbru Chișinău, în CV-ul său mai regăsindu-se echipele Sfântul Gheorghe, Academia Chișinău și Petrocub Hîncești. De asemenea, pentru o scurtă perioadă de timp, în 2017, Alexandru Vremea a fost legitimat la Politehnica Iași.

În afară de cei doi, Foresta i-a legitimat în această iarnă pe atacantul Andrei Pavel, venit de la Aerostar Bacău, și pe juniorii Augustin Cărbune (portar) și pe Daniel Bejenar (mijlocaș), de la LPS Suceava.

Aceștia sunt așteptați să debuteze sub comanda antrenorului Selim Benachour astăzi, cu ocazia meciului amical pe care „galben-verzii” îl vor disputa pe terenul sintetic din cartierul George Enescu împotriva juniorilor de la Liceul cu Program Sportiv, cu începere de la ora 12.00. Cu acest prilej, vor fi testați și o serie de fotbaliști tineri proveniți de la diferite echipe din județ, este vorba de Cristofor Voloc, Gabriel Vatamaniuc și George Boinicu (toți trei de la Zimbrul Siret), Ionuț Lăcătușu (Siretul Dolhasca), Alexandru Danilescu (Recolta Fântânele) și Andrei Marțolea, un fost junior de la LPS Suceava.

Pentru această săptămână Foresta mai are perfectat un joc test cu CSM Pașcani, vineri, pe 1 februarie, care se va disputa tot pe terenul sintetic al Liceului cu Program Sportiv, de la ora 12.00. Până la startul sezonului oficial, programat pe 2 martie, sucevenii mai au programate meciuri de pregătire cu Aerostar Bacău (9 februarie), cu Ceahlăul Piatra Neamț (13 și 22 februarie), cu Șomuz Fălticeni (16 februarie), și cu Juniorul Vaslui (20 februarie).

În prima etapă din retur, Foresta va juca pe teren propriu, cu FC 2 Botoșani.