Grupările sucevene Viitorul Liteni şi Şomuz Fălticeni se vor întâlni în meci direct în primul tur al Cupei României la fotbal, faza naţională. Întâlnirea, care se va desfăşura într-o singură manşă, eliminatorie, astăzi, cu începere de la ora 17.30, pe stadionul „Ion Pintilescu”, din Liteni, se anunţă foarte interesantă, în condiţiile în care Viitorul Liteni este o specialistă a Cupei, fiind învingătoarea ultimelor două ediţii ale fazei judeţene a întrecerii, în vreme ce fălticenenii au anunţat deja că au drept obiectiv în acest sezon un parcurs cât mai lung în Cupa României.

„Noi încă nu am reluat pregătirile, însă suntem optimişti că putem merge mai departe, mai ales că ne descurcăm foarte bine în meciurile de pe teren propriu, iar cei de la Şomuz se chinuie încă să-şi contureze lotul de jucători pentru ediţia viitoare a Ligii a III-a”, a declarat Demis Maranda, antrenorul principal al Viitorului Liteni.

De partea cealaltă, Şomuz Fălticeni a început antrenamentele în urmă cu două săptămâni, interval de timp în care formaţia pregătită de Daniel Stoica a disputat şi trei meciuri amicale: 3-2 cu LPS Suceava, 1-1 cu FC Amicii Bruxelles şi 1-2 cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

„Noi ne-am propus să facem o figură frumoasă în Cupa României, însă suntem nevoiţi să abordăm acest meci cu un lot de jucători redus numeric. Cei cinci camerunezi, înregimentaţi zilele trecute, nu au drept de joc pentru că nu le-au sosit cărţile verzi încă, iar alţi fotbalişti doriţi de noi se află în curs de legitimare. Chiar şi aşa, sperăm să compensăm prin pregătirea fizică superioară a jucătorilor noştri”, a precizat Iulian Darabă, directorul sportiv al grupării Şomuz Fălticeni.

Meciul dintre Viitorul Liteni şi Şomuz Fălticeni va fi condus de o brigadă de arbitri din Botoşani, cu Mihai Viorel Haivas la centru, ajutat la cele două tuşe de Radu Creţu şi Ionuţ Ţurcanu.

Turul I al Cupei României programează 38 de partide. Foresta Suceava va intra în competiţie în Turul II (14 august), iar Bucovina Rădăuţi va debuta în Cupa României în Turul III (28 august).