Anul 2019 este unul foarte bun pentru canotorul Alexandru Dumitru Ciobîcă, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa. Zilele trecute, canotorul de la CSM Suceava, alături de un alt sportiv ce provine din judeţul Suceava, Florin Lehaci, a reuşit să câştige medalia de aur în proba de dublu rame la Campionatul European de Canotaj pentru tineret, competiţie ce a avut loc în localitatea Ioanninia din Grecia. Cei doi canotori din judeţul nostru au condus cursa din finala mare de la un capăt la celălalt şi şi-au respectat postura de favoriţi la medalia de aur, asta după ce-n acest an au devenit şi campioni mondiali de tineret în această probă. Mai mult, Alexandru Dumitru Ciobîcă şi Florin Lehaci erau campionii europeni en-titre în această probă, titlu câştigat anul trecut, când au luat şi argintul mondial. România a fost reprezentată la europene de 14 echipaje şi 49 de sportivi, o parte provenind din judeţul Suceava, iar rezultatele obţinute a plasat ţara noastră în fruntea clasamentului european pe naţiuni, după 12 medalii, dintre care nouă de aur, o medalie de argint şi două de bronz.

„Ne așteptam la o performanță și un loc pe podium și la Campionatul European de tineret pentru Alexandru Ciobîcă, mai ales că era favorit după câștigarea aurului mondial de tineret în luna iulie. Este încă sportivul nostru și pot să spun c-a avut un an foarte bun din punct de vedere al performanțelor mondiale și de aceea sper să fie recompensat pentru că a reprezentat cu succes orașul și județul Suceava la cel mai înalt nivel. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care-l acordă de ani buni secției de canotaj de la CSM Suceava”, a explicat antrenorul lui Alexandru Ciobîcă de la CSM Suceava, Ioan Despa.

La europene, un alt sportiv descoperit şi format la CSM Suceava, ce a plecat anul trecut, Cosmin Pascari, alături de alţi doi canotori din judeţul Suceava, Mihăiţă Ţigănescu şi Constantin Berariu, şi de Vasile Semciuc, a câştigat titlul de campion european în proba de patru rame, cei patru fiind vicecampionii mondiali en-titre de seniori şi campionii europeni en-titre de tineret, în 2018.

În proba feminină de patru vâsle, Elena Larisa Roşu, o altă sportivă descoperită şi formată la CSM Suceava, alături de Tabita Maftei, Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu, a câştigat aurul european, după bronzul obţinut la mondialele de tineret din acest an. Iuliana Elena Mihai, ce a fost la CSM Suceava, a reuşit să obţină prima medalie internaţională, cea de bronz în proba de simplu categorie uşoară. În proba de patru vâsle, alţi doi sportivi din judeţ, Sebastian Cornea şi Ionuţ Cojocaru, foşti sportivi descoperiţi şi pregătiţi la CSŞ „Nicu Gane” de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia, alături de Bogdan Horodişteanu şi Constantin Cîrstea au câştigat argintul european. În proba regină, cea de 8+1, România a câştigat aurul la masculin şi feminin, la băieţi regăsindu-se în barcă Ciprian Tudosă, fost sportiv la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, şi Bogdan Baitoc, din judeţul Suceava, iar în cea feminină, Magdalena Rusu, fostă CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, şi Amalia Bereş, ce provine din judeţul nostru.

O altă sportivă ce provine din judeţul nostru, Ancuţa Bodnar, alături de Simona Radiş, a câştigat aurul european în proba de dublu vâsle.