Pista de sanie „Bucovina” din Vatra Dornei va găzdui, în perioada 17-19 ianuarie cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală. Conform calendarului competiției, sosirea sanierilor în stațiunea suceveană va avea loc până pe 15 ianuarie, în după-amiaza zilei de joi având loc la Hotelul Dorna ședința tehnică. Vineri, în prima zi a competiției, începând cu ora 10,00 vor începe antrenamentele oficiale și calificările pentru ordinea la linia de start. Primii care vor putea fi văzuți pe gheață în antrenamentele oficiale vor fi băieții, apoi, de la ora 11,15 va începe prima manșă a calificărilor la fete, iar de la ora 12,00 vor fi calificările al proba de dublu, cu ambele manșe. Sâmbătă dimineață, de la ora 10,00 va avea loc manșa a doua a calificărilor la simplu masculin, de la ora 11,15 va fi definitivată ordinea la linia de start a fetelor, iar de la ora 12,00 va începe competiția la proba de dublu, urmată de ceremonia înmânării florilor.

Ziua de duminică va începe cu întrecerea fetelor, prima coborâre fiind programată la ora 10,00, după care, la ora 10,45 va avea loc prima coborâre din etapa de simplu masculin. La ora 12,00 este programată ultima coborâre din proba de simplu feminin, urmată de ceremonia înmânării florilor pentru câștigători. Competiția se va încheia cu ultima coborâre la simplu masculin, înmânarea florilor băieților de pe primele trei trepte ale podiumului și festivitatea de premiere la simplu feminin și masculin și în proba de dublu.

Orarul stabilit de Federația Internațională de Sanie poate fi modificat în cadrul ședințelor tehnice, de cele mai multe ori temperaturile și prognozele meteo impunând schimbările orare.

După prima etapă, desfășurată în perioada 3 – 5 ianuarie, la Obdach-Winterleiten (Austria), primul loc in proba de simplu feminin a fost ocupat de italianca Evelin Lanthaler, urmată de compatrioata sa Greta Pinggera, la masculin primul loc a revenit austriacului Michael Scheikl, urmat de sanierul favorit al dornenilor, Patrick Pigneter, proba de dublu revenind dubloului rus Pavel Porshnev – Ivan Lazarev.

Etapa a doua, desfășurată în perioada 9-12 ianuarie, la Passeiertal (Italia), o are câștigătoare tot pe Evelin Lanthaler, urmată de austriaca Tina Unterberger, la masculin câștigând italianul Alex Gruber, urmat de austriacul Thomas Kammerlander. La dublu, pe primul loc s-a situat dubloul italian Patrick Pigneter – Florian Clara.

Chiar dacă România nu a avut sanieri prezenți în primele două etape, rezultatele din prima parte a clasamentului Cupei Mondiale la sanie pe pistă naturală fac ca etapa de la Vatra Dornei să fie foarte importantă, a treia etapă fiind considerată “un nou început”în lupta pentru titlul mondial, la toate categoriile de concurs.