Fotbalul sucevean va beneficia în acest an de mai mulţi bani ca oricând din partea Consiliului Local. Primarul Ion Lungu a anunţat că echipei Foresta îi va fi alocată de către municipalitate o finanţare de 2,5 milioane de lei. Alte 7 milioane vor fi prinse în bugetul pe 2020 pentru montarea unei instalaţii de nocturnă pe stadionul Areni.

„Echipa de fotbal a oraşului n-a mai beneficiat vreodată de o asemenea susţinere din partea primăriei. La finalul turului, împreună cu antrenorul Petre Grigoraş, am purtat discuţii cu edilul Ion Lungu, prilej cu care i-am explicat că o eventuală promovare în eşalonul al doilea implică şi alte cheltuieli. Practic, finanţarea crescută din partea Consiliului Local pentru acest an a fost gândită în perspectiva participării în liga secundă, pentru a putea supravieţui la acel nivel”, a declarat preşedintele Forestei, Andrei Ciutac.

Oficialul grupării sucevene a anunţat că va încerca să obţină o sumă de bani şi din partea Consiliului Judeţean, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

„În 2019, Consiliul Judeţean a finanţat, în premieră, echipa de fotbal cu suma de 465.000 de lei. Această contribuţie a fost condiţionată de anumite rezultate. Or, ca urmare a parcursului peste aşteptări din Cupa României şi a rezultatelor bune obţinute în campionat, cred că am reuşit să îndeplinim acea cerinţă”, a precizat Ciutac.

Bugetul Forestei va fi completat prin aportul sponsorilor, cea mai consistentă contribuţie venind din partea firmei Casa Pariurilor.

 

Gruparea suceveană aşteaptă la probe mai mulţi jucători străini

Pentru a lupta cu şanse reale pentru promovare, conducătorul Forestei realizează că echipa are nevoie de întăriri, în condiţiile în care Aerostar Bacău, liderul Seriei I, a  transferat deja patru jucători în intersezon.

„După cum ştiţi, îi dorim pe Radu Ungurianu şi Andrei Alecsandru, numai că, recent, Bucovina Rădăuţi, clubul de care aparţin, i-a declarat pe cei doi netransferabili. Noi însă sperăm totuşi să-i putem aduce pe Areni, mai ales că antrenorul Petre Grigoraş îi doreşte cu ardoare. În mod cert vor veni să susţină probe la Suceava şi o serie de jucători străini, unul dintre aceştia fiind sud-american. De asemenea, am discutat şi cu cei de la Poli Iaşi posibilitatea de a direcţiona spre noi fotbalişti care nu intră în vederile antrenorului Mircea Rednic. E greu totuşi să pleci de la Liga I în eşalonul al treilea, şi nu ştiu cu ce chef de fotbal ar veni astfel de jucători la Suceava. Cred că avem nevoie, pentru a acoperi posturile vacante, de doi mijlocaşi şi un fundaş central”, a mărturisit Andrei Ciutac.

 

Foresta i-a pierdut în această iarnă pe juniorii împrumutaţi de la Vaslui

O altă problemă pe care trebuie să o rezolve conducerea Forestei este cea a juniorilor Ionuţ Ailenei, Valentin Hagiu şi Aurel June, care s-au adaptat foarte bine pe Areni, având evoluţii apreciate în turul campionatului. Celor trei tineri jucători le-a expirat în această iarnă împrumutul la Foresta, iar clubul de care aparţin, Sporting Vaslui, ezită să le prelungească şederea la Suceava.

„Se pare că vor rămâne la Vaslui, pentru că echipa lor se află în luptă pentru promovarea în Liga a III-a. Regretul este mare pentru că i-am pierdut, pentru că Ailenei, Hagiu şi June sunt fotbalişti de valoare şi s-au adaptat bine la Suceava. Acum, nu ne rămâne decât să ne reorientăm, am demarat discuţii cu alte cluburi şi sper că vom găsi soluţii ca să-i înlocuim cu succes. Ştiu că şi la grupările sucevene LPS şi Juniorul sunt fotbalişti tineri talentaţi, unul dintre aceştia fiind internaţionalul de juniori Sebastian Nechita. Chiar dacă încă nu a împlinit încă 17 ani, cred că acesta are nevoie de o nouă provocare în carieră”, a declarat preşedintele Forestei.

Pe de altă parte, Andrei Ciutac spune că nu se iau în discuţie eventuale plecări de la Foresta.
„Şi aşa suntem prea puţini, cred că mai degrabă avem nevoie de întăriri. Oricum, nu am avut nici o oferă concretă de transfer pentru vreun jucător al nostru, doar telefoane şi simple discuţii. Pe de altă parte, ştiu că antrenorul Petre Grigoraş a fost contactat în această iarnă de o echipă de Liga a II-a, însă a preferat să continue alături de noi. O ofertă de nerefuzat pentru domnul Grigoraş ar fi doar o ofertă de la un club din primul eşalon”, a relatat oficialul grupării sucevene.